CARBONARA MED KRONÄRTSKOCKOR!

Ojojoj vad gott det här blev. Jag lagade häromkvällen en ny pastarätt jag hade sett och blivit inspirerad av på IG. Jag är inte en pastalover men ibland så…
Nu är det säsong för kronärtskockor här i Italien. I norr äter vi de med spetsiga blad och som sticks som bara den. Jag brukar alltid ha plasthandskar på mig när jag skalar skockorna för annars får man missfärgade händer. Ibland köper jag bara “hjärtat” , se bild här under.

INGREDIENSER 4 PORT

Guanciale ( pancetta) 100-200 gram
Kronärtskockor 6 st ( frysta hjärtan funkar oxå)
3 ägg
Ca 1 dl riven pecorino ( parmesan)
Salt, peppar
350 g Linguine ( platt spaghetti)

Börja med att sätta på en kastrull med saltat vatten till pastan. Nu börja med att rensa, skala och skära kronärtskockorna i mindre klyftor. Glöm inte att ta bort “skägget”. Skär upp guanciale eller om du redan köpt färdigskuret så går det också bra. Häll lite olja i en panna, i med guanciale och efter några minuter i med skockorna. Nu skall skockorna bli mjuka och då häller jag över lite varmt pastavatten i omgångar. Tror att jag saltade pyttelite skockorna också. Undertiden vispa upp 2 äggulor plus ett helt ägg i en liten skål, på med pecorino salt och peppar. Koka pastan.
När pastan är klar glöm inte att spara lite pastavatten. Häll i pastan i pannan med skockor och guanciale. Rör om. Stäng av värmen och häll i äggsmeten. Späd med varmt pastavatten för att få en krämig konsistens. Upp i djup tallrik och ta några tag med pepparkvarnen.

Om ca en vecka ger jag mig ut på min årliga säljturne med FW kollektionen så då kanske det blir lite färre inlägg här på bloggen men på @shoesbyceci skall jag försöka vara aktiv.
Ha nu en riktigt fin torsdag!

Con affetto Ceci

2 thoughts on “CARBONARA MED KRONÄRTSKOCKOR!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.