JOBBA HEMIFRÅN SOM EN ITALIENSKA!

Goddag från Moltrasio.
I morse hade jag ett onlinemöte vilket hör till vardagen för många sedan 2 år tillbaka. Jag förstår att man i början satt i myskläder då man trodde att Covid skulle vara ett snabbt överblåsande problem. Nu nästan 2 år senare funkar det inte enligt mig att lufsa runt i tofflor och mysoverall, nej vi måste steppa upp gamet. Klä oss som vi skulle gå till jobbet.

Nu kommer jag säkert få massa svenskor i Italien som läser den här bloggen emot mig när jag skriver följande; jag tror att de flesta italienskor som jobbar hemifrån fixar i ordning sig innan arbetsdagen börjar. Inte för att det bara vill se ok på skärmen men också för sig själva. Deras värdighet och självrespekt ligger ju i ett propert yttre. Rätt eller fel, det vet inte jag. Jag vet bara att det känns bättre även för mig att känna mig komplett och redo för ny dag stylad och fixad!

Det krävs verkligen så lite för att känna sig on the top of the world….hehe. Skämt o sido, men en vit skjorta, ett par jeans, ett snyggt skärp och givetvis ett par skinnskor. Tofflor i all ära men de flesta är ju gjorda av syntetmaterial och fötterna kokar ju efter 10 minuter. På med outfiten så blir du redo för dagen och energinivån har höjts ett par steg.

Här nedan ser ni Chelsea bootsen jag hade/har på fötterna idag. Tog på mig dem kl 08.00 och nu kl 15.00 är mina fossingar fortfarande glada och pigga där inne i stövletten. Jag vet, tro mig, klimatet spelar roll. Vi har ju som vana att gå in med skor i Italien. Men man kan faktiskt skaffa sig ett par sköna, lätta inneskor om man vill. Det är ju även bra för ryggen med en liten klack och inte att gå med platta tofflor en hel dag.

Fyrkantig Chelsea boot

It is all in the details. Ja det är det faktiskt. Satsa på en basgarderob av kvalitet och krydda sen med lite härliga accessoarer. Skärpet är från Mango tror jag bestämt. Skjortan köpte jag på rea igår nere i Como. Den var inte billig ens på -30% men kvaliteten är så TOP att jag antagligen kommer att använda den flitigt i minst 10 år framöver och då är den ju inte särsikt dyr i slutändan. Detta är mitt hållbarhetstänk.

Kommentera gärna om ni håller med eller om ni tycker att jag är helt ute och cyklar. Nu skall jag ner till Como igen och hämta mina nya brillor.

Con affetto Ceci

2 thoughts on “JOBBA HEMIFRÅN SOM EN ITALIENSKA!

 1. verkligen en snygg blus ! Igentligen borde man ha en minigarderob med några exklusiva kläder, då skulle den blusen få finnas där

  1. Hej Pia!
   Sorry för sent svar😱
   En vit skjorta/blus är ett måste i basgarderoben.
   Kram från Italien ❤️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.