GNOCCHI DI ZUCCA, BURRO E SALVIA.

God förmiddag ni få bloggvänner som hänger er kvar!
Jag har inte bloggat på månader men jag tänkte att jag skulle ge det ett nytt försök. Jag skall back to basics. En mer impulsiv människa än Ceci får man leta efter. Jag tänkte att lifestyle, mat, mode och SKOR kommer att fylla bloggen.

En liten uppdatering:
Både ballerinan och målvakten bor i Gbg nu (tillsammans) stackars S som får passa sin lilla storebror. Ballerinan kom inte in på läkarlinjen i Italien i år men hon kommer att försöka igen till hösten. Under tiden gör hon ett miljöombyte och pluggar lite i Gbg.
Den “lilla” har börjat på Naturvetenskapligaprogrammet här i Como. Som ni kanske kommer ihåg är gymnasiet 5 år här i Italien. Jag jobbar som skandinavisk agent för Brunate vilket jag älskar. Socialamedier har en superduktig tjej på företaget tagit över efter mig. Bättre så 🙂 .

Jag har kommit tillbaka till en av mina stora passioner i livet, matlagning. Så idag tänkte jag det kunde passa med gnocchi di zucca, pumpa, för den som gillar det! Jag älskar pumpa.

INGREDIENSER:

500 g “kokt” pumpa ( ca 1kg pumpa)
350 g röda ptatisar
150 g mjöl
50 g potatismjöl
1 ägg
muskotnöt
smör
salvia
salt
parmesan
svartpeppar från kvarn

Det är viktigt att pumpan steks/kokas i ugnen då man vill få ut så mycket vätska som möjligt. 200 grader i tunna skivor i ca 45 minuter. Under tiden koka potatisen.
Pressa både potatis och pumpa med en potatispress. Lägg i en hög på arbetsbordet. Gröp ur ett lite hål i mitten och kläck i ägget, vispa runt ägget och tillsätt lite salt. Blanda till en homogen smet med en gaffel tillsätt muskotnöt efter tycke och smak. Sikta över mjöl och potatismjöl, blanda med en degspatel. När du har en mjuk och fin smet täck över med plastfilm och låt vila i 10 minuter. Sedan formar du längder och skär av små bitar ca 1 1/2 cm och lägger på mjölat bakbord. När du förberett alla gnocchi sätt på en kastrull med vatten ( saltat) och en stekpanna med en stor klick smör och salviablad. När vattnet kokar häll i gnochhin, när de börjar flyta upp till ytan är det dags att hälla av dem och över i det brynta smöret. Rör om och på med parmesan och svartpeppar!

BUON APETITO!

4 thoughts on “GNOCCHI DI ZUCCA, BURRO E SALVIA.

 1. Jag är kvar😊. Tycker mycket om dina inlägg! Kul med matinlägg från Italien (kanske har du även tips så småningom, på typiska rätter med pasta från Italien 😌). Hälsningar Katrin

  1. Hej Katrin!
   Kul att du är kvar🥰🥰
   Ja lite typiska pastarätter skall jag nog kunna trolla fram.
   Kram C

 2. Jag är också kvar!! Tycker du är en frisk fläkt, smart och stilsäker. Gillar dina modeinlägg och längtar efter att kunna köpa era ballerinas i Sverige ngn gång. Vågar inte skicka efter…/Eva

  1. Hej Eva!
   Kul att du är kvar 🥰
   Vi hoppas att ballerinan kommer in i någon butik i Sverige snart🙏🙏
   Kram😍

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.