FRANSKT ELLER ITALIENSKT?

Har jag fått någon typ av uppmärksamhets deficit? Jag bloggar och gör stories så det ryker ur öronen på mig! Det är kul, mitt liv är kul just nu. Idag har jag haft en sådan där ” italiensk hemmafru” morgon som jag kallar det för. Körde barn till skolan, sedan satt jag vid pianot och sjöng istället för att bädda, ta bort frukostdisken, ladda en tvätt mm ( nu är det gjort dock) . Kl 11.00 hade jag tid hos nagelsaongen för mani och pedicure. Jag har haft rött nagellack väldigt nu så jag ville bryta av med en fransk manikyr, sval och light. Den italienska kvinnan är ju de röda naglarnas drottning!

Jag gjorde “french” både på händer och fötter. Jag tål inte att ha olika färger uppe och nere. Samma sak med underkläder. Jag köper alltid set. En bh och två trosor i samma serie. Så nu vet ni hur det ser ut i min underklädeslåda också. Det är en väldig tur att svärmor inte kan svenska och läser den här bloggen…

Stor dag i morgon då jag skall till gymet för första gången sedan oktober. Man får beställa tid. Sedan måste man ha munskydd när man går mellan maskinerna och man får inte duscha på gymet. Skall bli så underbart att få köra lite vikter. De få muskler jag hade lyckats skaffa mig har ju smält bort som en isglass i solen, kvar finns bara skinn som hänger 🙁 . Gott att man är tillbaka i sina sarkastiska blogginlägg! Nu skall jag i väg och hämta ballerinan som haft nationella prov. Jag borde göra något vettigt arbete också innan middagen. I dag bjuder Casa Ceci på grillspett, klyftpotatis och någon grönsak som jag inte vet vilken ännu. Mr G får sin först spruta ikväll….yeaaaah!
Kram på er!

Nothing improves your mood like a new manicure.

2 thoughts on “FRANSKT ELLER ITALIENSKT?

 1. Hej!
  Jag älskar den här typen av inlägg! Vardagen som den är helt enkelt, ibland uppåt ibland inte…
  Du ville i ditt förr inlägg veta hur vi läsare har hittat hit. Jag vill minnas att jag hittade hit via en annan blogg där du kommenterat något.

  Jag bor i norra (tysktalande) delen av Schweiz. Gift med en engelsman och har lagt min “karriär” som sjuksköterska på hyllan, då det kan vara svårt att kombinera jobb och familj här. Nu är våra två barn så pass stora, att jag rent teoretiskt skulle kunna jobba utanför hemmet. Fast tyvärr saknas väl självförtroendet en del nu efter så lång tid hemma.

  Jag är SÅ nyfiken på vad du pratar för språk med dina barn? Våra barn har ju vuxit upp tre (nästan fyrspråkiga med schweizertyskan). Jag pratar dock konsekvent svenska med båda.
  Min man och jag pratar engelska med varandra och han bara engelska med barnen. Jag vet, det kan verka lite kaosartat…det fungerar dock, och på så sätt har de fått alla språken med sig.
  Jag har förstått att din son har pluggat i Sverige. Hur har det fungerat? Har dina barn lärt sig att skriva på svenska också?

  Mina tonåringar pratar flytande svenska, däremot är det väl “bara sådär” med att skriva. Skolan är ganska så krävande här, så vi har låtit dem koncentrera sig på skolarbetet istället för att öva svensk stavning. De har båda svenskt medborgarskap och drömmer om att kanske i framtiden plugga eller jobba i Sverige. Det skulle vara jätteintressant om du skulle vilja/orkade skriva lite om det här!
  Oj, det blev visst ett långt inlägg.
  Ha en bra dag och njut av dina nya fina naglar. Jättefräscha!

  Kram Gudrun

  1. Hej Gudrun!
   Tack för din långa och intressanta kommentar!
   Perfekt med input till bloggen😍
   Paolo är kvar i Sverige ( åkte 15 1/2 år gammal). Det var 5 år sedan!
   Jag pratar bara svenska med barnen och vi har ju glädjen av att kunna vara i Bohuslän långa perioder på somrarna! Nästa inlägg får handla om detta…håll ögonen öppna 😍
   Kram och trevlig helg!
   C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.