ÄLSKAR ATT PLANERA PÅ THE “GOOD OLD WAY”!

Tyvärr dök den upp igen som ett brev på posten efter 2 månader som jag mått bra. 3dagarsmigränen. Jag har alltid haft huvudvärk sedan jag kom in i puberteten men sedan 6 månader tillbaka har den eskalerat på ett oroväckande sätt. Jag blir sängliggande 🙁 . Det känns som ögon och tinningar skall sprängas, jag blir ljus och ljudkänslig, illamående och darrig. Inga tabletter som jag har hemma hjälper….är detta hormonellt? Är jag på väg in i dimman….

Hur som helt så släppte den i morse runt 11.00 🙂 . Vilken glädje. Jag är inte en lugn typ som tror att allt löser sig. Nej, jag är en fanatisk planerare och organisatör. Visst hemma ser det ut som lite hejsan svejsan, jag är inte pedant men i mitt huvud räder en manisk kontroll. Från att ha kontrollerat 3 barn som helst inte ville att deras morsa skulle lägga sig allting börjar jag nu se tecken på 3 små vuxna som gärna planerar och organiserar allt in i minsta detalj ( ja även målvakten är systematisk ). Vi kodar vår små på gott och ont.

Jag har försökt med alla möjliga digitala verktyg, Trello, Excel, Buffer, Later och massa fler som jag inte kommer på nu….det funkar inte för mig. Jag måste få SKRIVA… penna på papper. När jag var liten fanns det en butik i Göteborg på Kristinelundsgatan (tror jag) som hette Lollipop. Det var min absoluta favorit affär, bara massa pennor, sudd och block från Hello Kitty, Little Twin Star, My Melody och allt vad de hette. Jag kan fortfarande känna lukten från alla sudd och pennor. Jag har aldrig varit driven av att skriva långa texter men jag älskade att skriva fint. Det gör jag fortfarande, Egentligen skulle jag vilja gå en kalligrafikurs. Det är så mycket jag vill lära mig men jag är redan för splittrad som det är!

I höstas hade jag en “hang up” på att titta på amerikanska youtubers som planerade sina veckor i fina kalendrar. Det slutade med att jag köpte en A5 och sedan en pocket från Filofax i brunt croccoäder. Jag bytte ut alla blad från filofax och beställde nya från ett amerikanskt företag som heter Cloth & Paper . Älskar deras produkter! Idag har jag bestämt mig för att ta min planering till en ny nivå! Jag skapade ett schema i pdf att följa baserat på en youtubevideo.

Här under hittar ni pdf filen som jag skapade för att lättare få ordning på min veckoplanering. Ni får gärna trycka ut den. Jag har valt lördag eftermiddag som min planerings “day/hour” och mitt planeringsverktyg är min Filofax A5. Vad det gäller mina 4 “Weekly Goals” är 1. Power walk, 2.Yoga, 3. Family & Friends, 4. Praying and Philosophizing.


WEEKLY-PLAN-2

Hoppas att ni också älskar att planera! Har ni tips påa IGkonton eller youtubers att följa, hojta gärna till!

Ha en fin lördagkväll!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.