JAG TRÖTTNAR ALDRIG PÅ LACKSKOR!

Det finns ett material som jag gillar lite extra på vinterhalvåret. Svart lack. Jag tycker att en lacksko kan lyfta en hel outfit! Den är elegant och lätt att hålla ren och snygg. Självklart skall man köpa en kvalitetsko eftersom lacken lätt kan bli bubblig och få sprickor i sig. Jag har sett att lacken kommit tillbaka med stormsteg den här vintern. De flesta butiker har ett utbud av lackstövletter. Jag är också extra förtjust i när klacken är av samma lackskinn som resten av skon.

Är man klädd i en total black look vilket jag ofta är så bryter lacken av på ett elegant sätt och det händer något lite extra. En matt svart skinnsko kan gärna ge ett tungt intryck om man är klädd i helsvart. För mig är den perfekta lackskon en klassisk pump. Finns det något mer elegant. Som du ser på bilden under så har jag stylat den med ett par röda nätstrumpor. På vintern behöver man ju en strumpa i pumpsen, i alla fall enligt mig. En vanlig svart nylonstrumpa gör det hela ganska trist därför älskar jag att köpa korta nät/ cashemerestrumpor etc som ger både pumpsen eller vilken annan lågsko som helst ett nytt uttryck.

Vad är då lackskinn? Jo det är ett kalvskinn som man behandlat med ett lack ovanpå. Lackskinn som är mönstrade är oftast ganska dyra då det ligger långa och kostsamma procedurer bakom hantverket. En lacksko passar till ett par slitna jeans precis lika bra som till aftonklänningen. Äger du ett par lackskor? Kanske när du var liten så fick du ha lackskor med en liten rem till finklänningen när det var kalas.

Här ser ni mina tre modeller i svart lack som jag har i min garderob just nu. En stövel, snyggt till tights och kjol/klänning, en pumps som passar till ALLT och en snörsko som jag har till rutiga “herrbyxor” denna vinter. Jag tycker att dessa tre modeller täcker alla mina outfits i som jag vill ha på mig hemma i karantänen 🙁 . En lacksko är ju en superfin innesko att ha på sig nu under julhelgen. Din outfit kommer att glänsa med den här perfekta accessoaren!

Hoppas att jag kunnat inspirera och informera. Har ni frågor eller tips, skriv gärna till mig som kommentar eller maila till: mailto:ceciliaskor@gmail.com

“Leather, high heels, and a bad attitude. Here I come.”
Lady Gaga

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.