LÅT OSS PRATA OM INNESKOR!

Innerskor är ett intressant ämne tycker jag. När jag var liten så fanns det ju inte på världskartan att man skulle hasa runt i strumplästen hemma hos folk när man var på kalas. Hela familjen hade med sig små påsar med skor i, som man prydligt fick ha på sig 🙂 . 25 år i Italien, vad skall jag säga; be aldrig en italienare att ta av sig skorna när hen kommer på besök!

Självklart spelar klimatet roll. Vi går ju alltid in med skor här, framförallt maken. Jag och barnen har väl svenska gener som gör att vi gärna har tofflor på oss. Jag har ju lyckan att vara gift med en man som äger en skofabrik som gör världens bekvämaste skor och därför försöker jag att gå i tex loafers eller andra lågskor inne så ofta som möjlig. Foten mår bra av att inte flyta ut och bli bred i tofflor eller sneakers hela tiden. Sneakerseran har ju inte varit så snäll mot våra fötter. Genom att ha stora rymliga skor på oss blir våra fötter bara bredare och bredare vilket gör att vi efter ett tag varken kommer in i våra pumps eller sandaler 🙁 . Jag har ju redan en ganska bred fot och loafersen här under har blivit som en toffla. Jag har 38.5 i den här modellen eftersom våra storlekar är helt normala. Inte små som man gärna kan förvänta sig av “Made in Italy”! Jag tror ni kan hitta den här modellen hos Skomakeriet i Värnamo. Att ha skinnskor av god kvalitet på fötterna är ett privlegium.

Så vad är en perfekt innesko då? Jag skulle vilja säga att skall du hem på kalas eller middag hos familj och vänner som har parkett så kanske inte stilettklacken är den mest uppskattade. Självklar måste vi ju välja vår innesko med omsorg. Hur ser vår outfit ut, vilken sko passar till den? Framförallt så skall man väl ha en innesko som man inte använder ute. Det är ju inte roligt att komma hem till folk med småsten under sulorna som skrapar upp golven. Jag tycker att om man vill investera i en innesko som passar till det mesta så hade jag köpt en svart ( såklart) mocka, lack ( väldigt modernt i år) eller nappasko. Gärna med låg klack. Ballerinaskor är alltid snyggt, passar till eleganta klänningen lika bra som till jeans. Vill man ha lite klack kanske man skall köpa en bredare, 3-5 cm tycker jag är en skön höjd.

På sommaren sitter man ju oftast ute och äter vilket gör att man givetvis inte behöver ha med sig extra skor så jag skulle börja med att investera ett par sköna, snygga innerskor som du kan ha med dig på alla uteblivna julmiddagar och fester i år 🙁 . Även om det bara blir den innersta kretsen under Jul och Nyår så är det ju ändå trevligt att ha ett par snygga skor på sig inne. En outfit får ju en helt annan betydelse med ett par skor till än om du gått i strumpor eller tofflor. Nu tror jag inte det är många män som läser min blogg med snälla låt oss inte fira jul i vita tubsockor 🙂 .

Svart och vitt är en av mina absoluta favoritkombos när det kommer till skor. Tänk dig en röd klänning eller byxa och så ett par läckra zebramönstrade lackpumps till. Modellen ovan är sommarens kollektion men jag tycker att man lätt kan ha en sommarsko, tex en slingback på sig på julafton, det är nästan bättre då sommarskor oftast har en lädersula! Så, brukar du ta med dig en innesko när du går bort? Kanske är detta en generationsfråga? Kommer innerskon att gå ur tiden??Nej! Tvärtom! Jag tror den är på väg tillbaka, eller har den aldrig haft en svacka?

Hoppas att jag kunnat inspirera och informera. Har ni frågor eller tips, skriv gärna till mig som kommentar eller maila till: mailto:ceciliaskor@gmail.com

“Life is Short. Buy the Shoes. Drink the Wine.
Order the Dessert.”

4 thoughts on “LÅT OSS PRATA OM INNESKOR!

 1. Jag tar alltid med skor, skulle kännas konstigt med fin klänning och bara strumpbyxor. Min ena svägerska släpper inte in någon med skor så när vi firar jul där får vi gå uppklädda utan skor😅.
  Mina fötter har blivit stora och breda, skulle önskat att någon hade sagt till mig att aldrig använda uggs el dylika skor.

  1. Hej Ulla!
   Tack för din kommentar, den var intressant! Jag tjatar på mina döttrar att inte gå i sneakers hela tiden om de vill kunna ha eleganta skinnskor när de blir äldre🙏😍
   Kram från Comosjön!
   C

 2. Är det så, blir foten bredare om man bara går i breda skor, eller blir de större med åren? Mina fötter är större, nu när jag är 73 år, men jag kan fortfarande använda mina fina mocka stövletter med klack! Saknar dock tillfällen nu under pandemin.

  1. Hej Lena!
   Ja om man går i sneakers hela tiden då blir foten bredare och efter ett tag ? år ) blir det svårt att komma ner i en vanlig skinnskallar🙉
   Hoppas att du får använda dina stövletter snart igen😊
   Kram C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.