HÖSTENS HETASTE MÖNSTER!

Jag har alltid älskat rutmönster. När våra vänner åkte till Maldiverna på bröllopsresa åkte vi till Skottland. Do I need to say more. Mina föräldrar klädde ofta mig och min syster i kilt när vi var små. Kanske även detta har haft en inverkan på mig 🙂 . Rutmönstret är elegant, chict, sportigt, classy…etc. Denna höst har vi verkligen fått ta del av detta mönster även om jag måste erkänna att jag började redan förra året med rutigt.

Så här tänker jag när det gäller att matcha och mixa rutigt; vi börjar väl nedifrån med det viktigaste plagget…hehe!

Vi har haft rutmönster ett par år nu på våra skor och jag skulle vilja påstå att mönstret oftast är smårutigt. Det blir ju ganska komplicerat att ha en sko, klack, ovanläder i stormönstrat om mönstret inte är osymmetriskt, tex blommigt. Jag tycker att det är snyggt att tex som vi gjort här ovan, styla klacken med ett rutigt mönster som matchar mockastövletten. Även sneakersen har ju inslag av rutigt men inte hela skon, det hade blivit tungt och trist. Däremot en elegant högklackad stövlett blir väldigt läcker i rutigt.

Kan man blanda rutor? Hur stylar man bäst rutor? Jag tycker att man kan ha två plagg i rutigt se ovan OM färgtonerna går i samma nyans och om rutorna är väldigt olika i detta fall hundtandsmönstrad med Burburrys halsduk i Nova Check. Detta mönster användes ursprungligen som foder i deras trenchcoat. Jag som är mer klassisk skulle bli stressad av fler olika rutmönster, färger och storlekar. Men en trendig hip person kan om hon vill mixa hej vilt i höst!

Om jag själv får välja så gillar jag att matcha en enfärgad outfit med någon av färgerna som går igen i rutmönstret. Jag har ju min personliga regel att inte blanda mer än 3 färger om inte i samma nyans.

Jag har en förkärlek till kappor. Jag vet inte hur många olika kappor som hänger i min garderob men kappor och kavajer är min svaga punkt. Pgr av Corona…har suttit isolerad i två veckor då minstingen varit sjuk så fick jag inte riktigt till mina outfits som jag skulle velat då jag hade kniven mot strupen. Här ser ni i alla fall två rutiga kappor som jag köpte förra året. Jag tycker att man kan ha kappor över träningskläderna precis lika bra som till balklänningen för att gå på teater. En rutig kappa är nästan enklare att matcha än alla andra rutiga plagg! Kanske att man kör på enfärgad väska i detta fall!

Accessoarer, byxor, skjortor och kjolar. Jodå i min garderob finns det flesta plagg i en rutig version. Jag tycker rutan är tidlös. Man kommer kunna ha dessa plagg i en evighet om man sköter och vårdar dem. En rutig väska kan verkligen liva upp en mer neutral look. Tycker ni om rutigt? Har ni något rutigt favoritplagg eller accessoar?

Hoppas att jag kunnat inspirera och informera. Har ni frågor eller tips, skriv gärna till mig som kommentar eller maila till: mailto:ceciliaskor@gmail.com


” The joy of Dressing is an Art”
John Galliano

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.