LÅT MIG BERÄTTA OM….

Jag fick med mig redan sedan barndomen ett kvalitetstänk som jag dock la på hyllan under senare tonåren när jag skulle börja betala mina kläder själv 🙁 . Jag var bara 22 år gammal när jag träffade min man och hans familj och snart fick jag rota fram min egen mammas förmaningar om att köpa färre plagg men bättre kvalitet. Idag är kvalitet en livsstil för mig. Jag är intresserad av materialen och deras egenskaper. Däremot helt ointresserad av att det skall vara ett speciellt Brand. Jag lever ju med en skofabrik som har producerat kvalitetsskor i 94 år och detta har nog påverkat mig.

Varför skall man välja kvalitet? Varför skall vi handla från Europa och inte från Asien? För mig handlar det om hantverket och historien bakom produkten. Låt mig berätta lite om Brunate:

Fabriken grundades 1926 av min mans farfar Vittorio Galli och hans kompanjon Giovanni Volontè. Dessa två herrar började att producera ortopediska barnskor i skinn vilket man fortsatte med fram till och med 80 talet. Brunate var ett av de största barnskomärken i Italien under den här tiden. Inte sällan träffar jag personer i min egen ålder som berättar att deras mamma bara köpte Brunateskor till dem när de var små 🙂 .Varför slutade man producera barnskor och skolade om till damskor just på 80 talet? Enkelt; Nike, Addidas, Puma…you name it tog över barnens skogarderober men kvinnorna ville ju som tur är fortfarande klä sig elegant och kunskapen om bekväma läster applicerades på damskor istället!

Min mans faster Letiza, barn till Vittorio är fortfarande fabrikens boss, 100 år gammal och på kontoret varje dag. Om henne kommer jag dedikera en hel artikel längre fram. Hursomhelst vad är det som gör att vi väljer bort kvalitet. Priset såklart! Jag förstår det men en sko där det krävs ca 200 moment att tillverka, av människor som jobbat med detta i generationer och inte att förglömma med bästa kvalitet av skinn gör att skon kommer att kosta mer. Även vetskapen om att arbetarna i fabriken jobbar under bra förhållanden bör göra att vi med gott samvete kan köpa produkten. Man talar om att köpa hållbart, gör vi det?

Här ser ni tredje generationen Galli som idag driver fabriken. Alla har sin uppgift och jag är förvånad över hur de lyckas att samarbeta harmoniskt och med massa glädje och kärlek år efter år. De har en mission och det är att driva framåt det deras förfäder skapat. Att alltid hålla kvalitet och bra service. Vi befinner oss just nu i en mycket orolig tid och nya skor är väl inte det första man lägger pengar på idag. Har du i tankarna att köpa något nytt inför vintern, satsa på kvalitet! Vårda och ta hand om dina skor. Det lönar sig i längden. Tycker du det är svårt att hitta skor av bra kvalitet i butikerna?

Hoppas att jag kunnat inspirera och informera. Har ni frågor eller tips, skriv gärna till mig som kommentar eller maila till: mailto:ceciliaskor@gmail.com

“Quality is not an Act, it is a Habit”
Aristotle

6 thoughts on “LÅT MIG BERÄTTA OM….

 1. Så härligt att läsa historien om företaget.
  Och svar på varför väljer man svarta skor, enkelt ekonomi, skulle gärna ha massa olika färger men satsar man på kvalité istället för kvantitet så blir ett par svarta. Men så snyggt med matchande skor till outfiten.

  1. Hej Pia!
   Vad kul att du gillar bloggen😊
   Valet av svarta skor är ofta gjort ur en praktisk och ekomisk synpunkt!
   Kram C

 2. Tack för dina fina tips.
  Har läst några av dina inlägg bakåt i tiden.
  Skor har alltid varit min passion, har fått sätta inköpsstopp för mig själv.
  Som du skriver vårdar man sina skor håller de länge, har flera favoriter som håller både stil- och materialmässigt med omvårdnad.
  Älskar att tänka helhet, kläder kombinerat med skor, både material och färg.
  Har mest svarta skor men några färgade och några med små detaljer.
  Tack för din blogg och insta-konto, får massor att inspiration.
  Ha en fin helg!

  1. Hej Petra! Din kommentar kom upp nu för bloggen har genomgått en liten uppdatering. Tack för dina fina varma ord och jag önskar dig en riktig fin tisdag! Kram Cecilia ❤️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.