VARFÖR VÄLJER VI OFTAST SVARTA SKOR?

Jag har jobbat som skoagent i nästan fem år och det är ett fantastiskt roligt jobb. Att få sälja kvalitetsskor till Norge, Danmark, Sverige och Finland känns nästan som en mission. Mer underbara skor till dessa kvinnor i kalla Norden. Hur som helst, hur många procent av skorna som jag säljer är svarta tror ni? Just det nästan alla. Varför väljer vi helst en svart sko? Jag är inget undantag!

Eftersom vårt skomärke är italienskt så har vi ju många olika färger på skorna, jag måste dock få understryka att det har blivit lite bättre det senaste året, en och annan cognacsfärgad eller grön sko slinker in i ordern. Nu tillbaka till svarta skor. Personligen tror jag det handlar om tradition. Skor har ju varit svarta sedan “begynnelsen”. Argumentet från köparen när jag säljer är alltid att den svarta skon är lättare att sälja. Passar en svart sko till allt? Mitt svar ja, även om en färgad sko är snyggare till vissa outfits så kan du ändå komma undan med en svart sko.

Bilden ovan visar likadana boots med olika färger på pälsen, vilken hade du valt?

På vintern känns det ju mer safe med svart än en ljus sko då slask och smuts pryder våra gator. Mockastöveln här ovan kan lätt göras ren med en borste. Vi har säkert mycket svart i vår vintergarderob också såsom jackor, kappor etc och då känns det rätt med en svart stövlett även om nu för tiden så behöver man inte matcha allt, tvärtom. Det är faktiskt mycket “coolare” med en sko som inte matchar väskan eller kappan 🙂 .

En annan anledning att vi gärna väljer svart framförallt på vintern är ju att sulorna är svarta. Det blir kanske mer harmoniskt för våra sinnen med en total black sko!

Man pratar ju ofta om den lilla svarta och då refererar man ju till en liten svart tajt klänning som man bör har i sin garderob. Jag säger samma sak om svarta pumps. Ett måste enligt mig är ju svarta pumps. Den kan vara från en 1 cm klackhöjd till 12, det bestämmer man själv. Den kan vara i mocka, nappa, tyg, nät what ever…huvudsaken att denna själsfrände finns där att ta fram när inget annat passar.

Ja vi kommer nog att fortsätta köpa svarta skor vilket jag är helt överens med fast våga testa färg emellanåt för du kommer att älska det! Jag vet också, eftersom jag får dm på min Instagram att många kvinnor vill köpa lite härliga nya färger men det går ju knappt att hitta ute i butikerna eftersom där inne är det; Black , Black , Black!
Hur ser din skogarderob ut? Har du mestadels svarta skor? När du skall handla ett par nya skor blir det då ett par svarta?

Hoppas att jag kunnat inspirera och informera. Har ni frågor eller tips, skriv gärna till mig som kommentar eller maila till: mailto:ceciliaskor@gmail.com

” I’ll stop wearing Black when they invent a Darker colour “
Wednesday Addams

7 thoughts on “VARFÖR VÄLJER VI OFTAST SVARTA SKOR?

  1. Aldrig riktigt förstått det där själv med fascinationen för skor…Själv har jag ca. två sommarskor och ett par vinterskor/kängor! 🙂 Men så sent som för några dagar sen träffade jag på två kvinnor vid en vattenpöl som inte ville blöta ned klackarna…(Trots att bägge hade svarta, vad jag minns!) De frågade om jag inte kunde “vara en gentleman” och lägga mig på rygg så de kunde trippa över mig…:)

  2. Absolut, man är väl en gentleman! Bara att ringa nästa gång du själv kommer till en vattenpöl och inte vill förstöra klackarna…;)

  3. Så intressant, har inte funderat på detta. Svart är en färg jag ogillar. Jag har inga svarta skor och det är många år sedan jag hade. Har inga svarta kläder samma sak där inte haft på många år. Träningskläder är det jag upplever svårast att hitta som inte är svarta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.