SMARTA TIPS FÖR DEN PERFEKTA WEEKENDPACKNINGEN!

Idag kostar ju en incheckad resväska nästan lika mycket som flygbiljetten, därför försöker jag att hålla mig till ett handbagage om jag inte skall vara borta mer än några dagar.Jag måste erkänna att jag blivit ett riktigt proffs när det kommer till att planera och välja outfits 🙂 Jag kommer att utgå från min långhelg i Stockholm förra veckan.
Det första jag gör är givetvis att gå in på valfri app och kolla hur vädret blir. Detta är ju fundamentalt för den perfekta packningen.

Sedan kommer jag till min moodboard av färger som jag skall ha med mig. Här krävs det ju lite eftertanke. Om jag vill kunna kombinera så många olika outfits som möjligt av få plagg måste givetvis färgerna stämma överens. Är du en person som har 90% svarta kläder i garderoben blir det ju inte så svårt men jag som älskar att prova nya färger och färgkombon måste ha tungan rätt i mun. Jag handlar ju redan efter min moodboard för säsongen så jag vet ju att mina kläder går att matcha. Se ovan de färger jag tog med till Stockholm.

Jag försöker alltid att hitta en röd tråd, genom att lägga ut alla kläder på sängen får jag en visuell överblick av vad som kan funka och inte. Jag kanske måste prova mig fram för att se om skor och väska passar till mina utvalda kläder. I min handväska har jag en liten svart kuvertväska med pass etc som får bli mitt lilla kvällssällskap. Inga stora väskor till middagen, festen eller cocktailpartyt 🙂 . Jag brukar välja två par skor under vinterhalvåret , ett par till resan och ett par i väskan. Vår och sommarskor tar ju inte så mycket plats så där kanske man kan trycka ner ett par till i bästa fall.

Reseoutfiten är “crucial”. Det är den som sätter tonen för hela helgen! Här försöker jag att klä på mig så många lager jag kan! Blus, kavaj, kappa, byxor, strumpor, skor och väska.
Jag brukar tvätta upp strumpor och lättare plagg på kvällen om jag känner att de blivit lite ofräscha. Det finns ju strykmöjligheter på de flesta hotellrum idag!

Mina life savers är: klädborste, skoborste om jag har mockaskor med mig, nål, tråd och en liten sax. Smycken i ett litet resesmyckeskrin och så ett skärp som passar till alla outfits! Jag hoppas att ni fick lite bra tips om hur man kan få ihop många outfits av få plagg! Jag vill också tillägga att som vanligt kom jag hem igen med flera oanvända plagg. Bra regel som jag själv inte lever efter, man packar alltid för mycket saker!

Hoppas att jag kunnat inspirera och informera. Har ni frågor eller tips, skriv gärna till mig som kommentar eller maila till: mailto:ceciliaskor@gmail.com

“Just in Case” is the curse of Packing
Alexandra Potter

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.