VAD ÄR EN BLOCKKLACK?

När ni tänker på en italiensk kvinna så ser ni framför er någon som lätt trippar fram på sina stilettklackar på kullerstensgatorna i Rom. Ni har inte helt fel, jag ser mycket fler kvinnor i högklackat i Italien än i Sverige. Beror det på klimatet? Att många kvinnor är korta? Att de älskar att vara feminina? Att de inte behöver tänka praktiskt? Jag vet inte. Men du ser att de kan gå snyggt i sina skor och man väljer klackhöjd och typ efter sin förmåga. Idag tänkte jag skriva om den klacken jag personligen behärskar bäst i en lagom höjd; blockklacken.

Blockklacken som ordet antyder är ett “block”, den kan vara rund, fyrkantig eller trekantig. Den runda och den trekantiga klacken gjorde väl sin entre i skovärlden för några år sedan innan dess har vi nog mest sett den fyrkantiga i olika dimensioner. Blockklacken kan ju bestå av olika material och utföranden. Den kan vara täckt av skinn eller tyg. Ofta ser vi den i samma material som själva skon eller som här ovan i ett matchande material som får i detta fallet booten lite mer levande.

Den kan vara gjord i trä eller gummi. Man kan också klä den i dessa material och då få en effekt av gummi tex. Blockklacken är en trygg och stadig vän. Här står vi med båda fötterna på jorden. Höjden kan variera från jag skulle säga 1-10 cm i de flesta fall.

Personligen älskar jag en sko eller stövlett som har ett enhetligt uttryck. Givetvis är en klack i mocka mer känslig för regn, smuts etc än en klack i gummi som man bara kan torka av. Jag älskar en 6 cm blockklack. Man kommer upp lite men samtidigt skön och bekväm att ha en hel dag på jobbet. Vilken är din favoritklack?

Hoppas att jag kunnat inspirera och informera. Har ni frågor ellr tips, skriv gärna till mig som kommentar eller maila till mailto:ceciliaskor@gmail.com

“There is Nothing like a good pair of Heels.”
Bridget Moynahan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.