JAG VILL MEN DET TAR EMOT!

BJUDA HEM!

dukning coral

Godmorgon kära bloggvänner!
Helt ljuvligt väder idag än så länge, mulet och 23 grader! Jag har öppet vartenda fönster i lägenheten så det blåser in frisk luft från alla håll  🙂 .

Jag är inne i ett matflow, inspirerad av svensk sommar,  grillar jag och gör potatissallader i minut och parti. Varje dag tänker jag att jag vill bjuda hem vänner på middag men där tar det stopp. Varför? Jag har alltid älskat att ha huset fullt men nu är det liksom som en stor mur jag behöver klättra över först. Det kan ju ha att göra med att Mr G är trött när han kommer hem på kvällen. Igår kväll säger lilla A när hon hör att Mr G är på väg in genom dörren kl 21.00, – Är pappa redan hemma! Då har det gått långt!

dukning 2 coral

Min sommarfärg är korall. Jag har alla dynor i denna färg, ljus, ljuslyktor, undertallrikar etc. Jag älskar korallfärgen på sommaren. I mitt hus på Skaftö kör jag ju en klassisk New England meets Bohuslän stil och här i Italien mer medelhavet och Toscana, fast jag sitter vid Comosjön. Många av de italienare jag känner vill hellre gå ut på restaurang än att bli hembjudna. Detta fenomen har jag undrat över länge, kan det vara så att man vill ut och visa upp sig eller handlar det bara om att de inte alls har samma känsla för sitt hem som vi uppe i Norden. Jag vet att det är en del utlandssvenskar som läser min blogg, har ni samma erfarenhet av att folk hellre går ut än är hemma?

dukning 3 koral

Idag är jag själv på lunchen igen då Lilla A är hos farmor, skall hämta henne kl 16 och ballerinan skall luncha med vänner innan de skall ha danslektion. Det blir nog bara en enkel sallad för mig och ikväll skall jag grilla “tagliata” för första gången ( typ entrecote ) denna serveras med ruccola och körsbärstomater! Ha nu en fin onsdag!

Con affetto Ceci

 

Bilder: Pinterest

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.