VÄRLDENS GODASTE PASTASÅS!

FREDAG I DET FRIA!

ingredienser pasta noci

SUGO DI NOCI

Godeftermiddag kära bloggvänner!
Som sagt ingen helgdag i Italien. Tänkte dela med mig av ett recept som jag modifierat efter eget tycke och smak.  Spaghetti al sugo di noci. Pastasås på valnötter, parmesan, gräddmjölk mm. Jag älskar den här krämiga pastasåsen. Fantastisk både vinter som sommar. Jag gick tillbaka i arkivet och kontrollerade att jag inte lagt ut den här pastasåsen innan ( vilket jag inte hade) och upptäckte att jag bloggat i exakt 2 år nu och att det finns väldigt många smaskiga recept här på bloggen 🙂 .

fina blommor

DET BLOMMAR!

INGREDIENSER
2 dl skalade valnötter
ca 2 dl gräddmjölk
vitt bröd
2 dl färskriven parmesan
en vitlöksklyfta
olivolja
salt och peppar
spaghettini
lite timjan eller mejram om man vill

Koka upp valnötterna bara i några minuter. Lägg nötterna på en handduk och torka av. Under tiden lägg ca 2 skivor vitt formbröd utan kanter i en skål och häll över gräddmjölken. Jag brukar mixa nötterna någon minut själva innan jag slänger i brödet och lite av mjölken. Låt det bli en smet. Häll över i en ny skål….ojoj mycket disk! Sedan häller jag i parmesanost, en riven vitlöksklyfta, lite olivolja, salt och peppar. Smaka av. Jag brukar hälla i resterande gräddmjöl för att få en mjuk konsistens…inte rinnig dock. Koka spaghettini al dente. Ta bort en mugg av det varma pastavattnet. I med spaghettin i såsen och späd med vatten om det behövs för en krämig sås! Smaksätt med timjan eller annan ört om så önskas! Smaklig måltid!

sugo noci

SPAGHETTINI  MED VALNÖTSSÅS

Jag har börjat kolla på en ny serie på Netflix också. Sweet Magnolias! Riktig amerikansk feelgood om tre vänninor som startar ett spa tillsammans i en liten håla någonstans i södra USA. Underhållande! I helgen händer inte mycket! Mr G jobbar i morgon och jag och tjejerna stannar här i Moltrasio. Jag vet inte men jag drar mig för att gå hemifrån om jag inte har ett speciellt ärende. Får panik av munskyddet. Idag skall jag i och för sig träffa en vännina på avstånd! Hoppas att ni alla har en härlig fredag!

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.