PESTO, POTATIS OCH HARICOTS VERT!

MATIG PASTARÄTT!

potatis och bönor

GRÖNT ÄR SKÖNT

God förmiddag kära bloggvänner!
Jag vaknade 9.45 av att döttrarna tassade ner och skulle äta frukost! Jag måste säga att jag har sovit otroligt bra den sista tiden. Mr G är på jobbet såklart, vi ses aldrig men vad är bäst; ses 1 h om dagen mellan 21-22 och ha rätt trevliga pratstunder eller gå på varandra 24/7 och reta ihjäl sig? Givetvis att vara tillsammans hela tiden och bara mysa, aldrig bråka och njuta av varandras sällskap…..doesn´t exist here! Jag har börjat lyssna på en så förbaskat rolig podd som min fina läsare Lotta tipsade mig om, This is 40! Exakt vad jag behöver! Dessa två galna svenskor,  40 plusare i LA gör ett grymt jobb! Jag dör av skratt!

trofie

TROFIE AL PESTO

En av ballerinans favorit pastarätter om hon nu måste äta pasta, hon är som jag ingen italienska där inte! Hur som helst är det trofie al pesto con fagiolini e patate. Så här gör ni: sätt på en stor kastrull med pastavatten. Här slänger jag i saltet med en gång. När det kokar häll i rensade Haricots Vert i mindre bitar och potatis i små tärningar. När dessa grönsaker är nästan klara släng i trofie i samma kastrull. Låt koka i några minuter. Häll av och spara alltid lite pastavatten. Ner med pasta och grönsaker i en stor skål där du har redan lagt i din pesto. Hemmagjord givetvis godast men om man som jag har en ynklig liten basilikaplanta hemma får det bli köpepesto 🙂 .

basilika

MIN BASILIKA

Jag har en ragu på spisen då det blir lasagne idag. Även detta en pastarätt där jag inte får onda ögat av ballerinan 🙂 . Jag skall göra min 10 min yoga nu, kör även lite mag och armövningar. Jag vägde mig i morse, ingen katastrof men hade gått upp lite….nya tag! Hoppas att ni har en fin lördag! Kram från karantänen ( snart får vi lite mer frihet…yeah ).

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.