JAG MÅSTE FÅ PRATA SKOR!

GOOD SHOES TAKE YOU GOOD PLACES!

flat_a

1,5 CM

Godmorgon kära bloggvänner!
För er som undrar är jag och ballerinan på ” good terms” igen! Hon bad om ursäkt och jag förlät, inte svårare än så!

Hursomhelst så ställde jag en fråga på Säker Stils ( lyssna på podden! ) fbgrupp igår angående folks vanor att köpa skor. Jag fick otroligt många och intressanta svar. Kontentan är ju att många kvinnor har problem med sina fötter, vissa har väldigt små eller stora fötter och det kan ju vara svårt att hitta den perfekta skon.

2_cm a

2 CM

Jag förstår att man kanske inte vill spendera för mycket pengar på ett par skor men till syvende och sist så är det en god investering. Lite dyrare skor är ju oftast handgjorda och av fina mjuka skinn. Vårdar man sina skor kan man ju ha de i evigheter.

3 cm_a

3 CM

Alla skor jag lagt upp här på bloggen är från årets kollektion och ni hittar alla skorna här
Brunate började ju 1926 att tillverka ortopediska barnskor och var en av de största tillverkarna i Italien av denna typ av skor. På 80-talet sadlade man om till damskor men man behöll den viktaga betydelsen av bra läster och passform.

4 cm

4 CM

Jag har lagt upp bilder på olika klackhöjder som vi säljer. Personligen trivs jag bäst med 5 eller 7 cm klackhöjd. Ni då? Ju bredare klack desto mer stabilitet får ju skon.

rund 5 a

5 CM RUNDKLACK

Jag trodde aldrig att jag skulle börja jobba i företaget! Mr G är ju en workoholic och jag kände att det räckte med en i familjen som bara kunde tänka, prata, analysera skor. Men icke sa Nicke. För fyra år sedan gick Brunates agent för Skandinavien i pension och familjen tyckte ju då att jag skulle ta över den marknaden. Vilket jag gjorde. Mitt jobb har varit en uppförsbacke  ( i Sverige ) sedan dess. I och med fd agentens pension blev det som ett generations byte. Många av de stora och anrika skobutikerna i Sverige la ner i samma veva då ägarna också gick i pension och ingen ville ta över verksamheten.

5 cm tax_a

5 CM TAXKLACK

Jag upplever också att Sverige är ett väldigt svårt land att sälja kvalitet i. I Norge, Danmark och Finland går det mycket lättare. Svensken är ängslig på något vis. Man skall ha samma skor i alla butiker. Känner man inte igen märket vågar man inte handla. Jag har frågat förut och jag frågar igen, känner ni till en sko eller klädbutik där ni tror våra skor skulle passa in tar jag så gärna emot era tips!

5 cm slingback_a

5 CM BLOCKKLACK

Coronatider har ju inte hjälpt till precis i försäljning av varken skor, kläder, väskor eller andra assessorer. Vi har tunga år framöver men jag är övertygad om att en produkt som vår kommer att överleva. Efter 94 år av gediget hantverk kan man göra fantastiska skor.

stövlett 5 cm_A

5 CM BLOCKKLACK

Kanske att vi blir mer medvetna om var skon är tillverkad och hur den är tillverkad. Vi kanske börjar tänka mer långsiktigt och hållbart. Jag vet inte, tiden får utvisa detta!

kilklack a

6 CM KILKLACK

Jag har ju blivit en skonörd också efter 4 år i branschen, ja jag kan ju inte jämföras med Mr G men ändå. Alla våra semestrar under 25 års tid har handlad om att gå i skoaffärer om vi besökt städer. Jag sitter helt slut i en fåtölj (  där männen normalt sätt hamnar efter 10 min ) medan Mr G tittar på varenda damsko i butiken!

7cm_a

7 CM 

Det är aldrig några problem att få in Mr G i klädbutiker, tvärt om, han älskar att titta på material, mönster och färger. Jag man kan tycka att jag är lyckligt lottad 🙂 . Livet har många sidor. Jag har förstått en sak, den viktigaste. ACCEPTANS! Är du inte nöjd med din tillvaro, gör ngt åt det eller acceptera och lev livet fullt ut!

rund 7 cm_a

7 CM RUNDKLACK

Tillbaka till våra skor. Vad behöver man egentligen för skor i garderoben? Jag skulle säga att om man inte är en skofetischist som har alla möjliga färger och modeller högt och lågt så satsa på några få kvalitetskor i neutrala färger. En svart mockapump för festliga tillfällen en ljusare sandal till sommaren. Kanske en loafer med något spänne etc. Jag nämner inte sneakers för jag är övertygad om att många av er som läser går helst i sneakers om ni får välja 🙁 . Be careful….fötterna blir breda om man bara går i gummiskor och tillslut får ni inte på er en vanlig sko!

9 cm_a

9 CM

Jaja, detta om detta! Idag kommer jag bara vara hemma och chilla. Kl 16 blir det kvartsamtal online med Annas klassföreståndare. Bresaola till lunch för tjejerna och jag tar lite tacorester. Nu blir det 10 min yoga ! Har ni frågor angående skor så bara shoot! Ha en fin dag!

Con affetto Ceci

3 thoughts on “JAG MÅSTE FÅ PRATA SKOR!

  1. Hej ein fråga varför är alla skor så smal och spettsiga. Har man ein liten Hallux så blir skorna för trånga. Ser så fina skor i Italien men de är nog bara gjorde för Italienskorna som verkar ha smakade fötter. Jag har normala fötter men många gånger passar mina fötter inte i dessa skor.

    1. Hej Lena! Förstår!
      Vår största marknad är ju Tyskland och våra skor passar faktiskt väldigt bra den lite större foten! Du kanske skall köpa en sko men något slags resårband vid ” knölen” eller en sko med ett litet ”snitt ” på skons överdel!
      Kram C😘

  2. Tror jag tipsat om Modevillan Tyresö Gudö men det är ju inte en renodlad skobutik men skorna passar bra ihop med deras stil. Tyvärr så finns inga riktiga skobutiker längre i Sverige som du påpekat och Sverige är i förhållande Centraleuropa ett litet land. Trendkänsliga är vad vi är.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.