JAG SHOPPADE LOSS FÖRSTA DAGEN I FRIHET!

NU FÅR JAG HÅLLA MIG I MOLTRASIO ETT TAG!

rosor o krukor

NY KRUKA

God förmiddag kära bloggvänner!
Alltså jag hade en riktig höjdardag igår bortsett från munskydd och handskar som gjorde att jag svettades ( lökade som kidsen säger ) sönder! Stackars alla dessa människor som måste jobba i 10 timmar i denna värme med munskydd säger jag bara!

Jag började med att köpa en ny dator till lilla A, det var verkligen prio 1. Jag införskaffade även en wi-fi förstärkare till övervåningen. Den har jag kopplat in nu på morgonen, nu håller vi tummarna för bättre uppkoppling 🙂 . Efter “MediaMarkt” åkte jag och handlade lite gas till grillen och blomjord. På min favorit supermarket köpte jag  fantastisk frukt och grönt, massor med mat och bubbel! Hittade även mynta, timjan och basilika som fattades till  i min lilla kryddträdgård.

kundvagn

LITE MAT TILL HELGEN

Jag har en stor “rabatt” med rosmarin, timjan, lavendel, salvia och gräslök. Myntan och basilikan planterade jag i krukor, jag tycker det blir bättre. Väl hemma igen och när jag skulle plantera mina örter hittade jag inte jorden jag köpt…hm..skumt. Tittade på kvittot, jajamen den var betald 🙂 . Ringde till handelsträdgården och mycket riktigt var den kvar där! Satte mig i bilen och åkte tillbaka och kom givetvis hem med nya krukor, fler pelargoner och massor med jord. På väg hem igen tänkte jag, eftersom jag ändå är ute och åker så varför inte åka till supermarketen där jag alltid handlar vatten och köpa på sig lite! Det blev 48 stora flaskor vatten, 24 små, ett lock öl, mer bubbel…puh! Nu behöver jag inte handla på ett tag, däremot behöver jag organisera min baksida av huset så jag kan ställa allt vatten där!

rtetr i kruka

MOJITON ÄR RÄDDAD

Mynta har blivit min nya favorit i köket! Resten av familjen är dock inte så överväldigade. Jag älskar att ha det i tzatziki, sallader, i te mm. Nu skall jag ner och förkoka revben som jag skall glasera med barbecuesås på grillen! Till detta hemgjorda sötpotatispommes och sallad! Kanske det blir ett blogginlägg, vem vet! Ha en fin lördag! Följ mig gärna på på @ceciliaskor på Insta! Där lägger jag ut lie bilder och videos titt som tätt!

Con affetto Ceci

 

6 thoughts on “JAG SHOPPADE LOSS FÖRSTA DAGEN I FRIHET!

 1. Åh vilken är din favorit supermarket? Vi har precis köpt en lägenhet i Sala Comacina och tar gärna emot tips på bra affärer som vi kanske inte redan känner till 😃

  1. Hej Katarina! Välkomna till Como😍 Jag älskar Esselunga finns ett par st i Como därför de har även produkter som kan vara svåra att hitta i andra livsmedelsbutiker, tex koriander🙏🏻 Annars åker jag till Gran Mercato i Tavernola, 5 min med bil från Moltrasio. Bra kött, fisk och grönt!
   Kram C🥂

   1. Tusen tack för tipsen!! Vi längtar som attans efter att få åka ner men det är bara att hålla lugnet och vänta in rätt tider. 🥂🥂

 2. Så gott m mynta! Väldigt gott är att lägga kycklingfiléer i en marinad på; vitlök, olivolja, mynta, massa limesaft, salt och peppar. Jag brukar grilla kycklingen och servera till potatispengar(salt, peppar, olja och vitlök på potatismynt m skal i ugnen) Jag brukar göra en kall sås m mynta, salt, peppar, vitlök, lime och gräddfil.
  Så härligt att kunna gå till affären igen.

  1. Tack för härliga tips på vad jag kan använda myntan till! Ja det är underbart att få handla igen 🙂 .
   Kram C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.