KYCKLING I LERGRYTA!

70 TALETS ROLLS ROYCE I KÖKET!

kyckling

ALLT I ETT

Godkväll kära bloggvänner!
Nu har jag äntligen fått tillbaka min dator efter att lilla A haft den hela dagen! Hon fyllde ju år i mars så jag och Mr G har bestämt att vi får köpa en ny dator till henne som födelsedagspresent. Jag har ju både webinar/workhops och annat spännande på förmiddagarna så jag behöver min lilla Mac Book! Idag har jag lagat kyckling i lergryta till lunch! Min mamma använde ofta lergryta när vi var små och jag tycker att det blir supergott och väldigt  praktiskt att maten sköter sig själv i  1 1/2  timme så man kan göra annat! Tex tala i telefon, vilket jag gjorde idag…hehe!

balkongutsikt

MIN HÄRLIGA UTSIKT

Jag brukar oftast laga kycklingklubbor men kyckling i alla former funkar! Här kommer dagens recept:
Lägg grytan i blöt i 30 min och under tiden skiva upp rotfrukter, lök ( jag hade även röd paprika i ) och lägg i en bunke. På med lite olivolja, salt och peppar. I en annan bytta gjorde jag en marinad på soya, honung, olivolja, pressad vitlök, peperoncino ( typ Cayennepeppar) salt och peppar. Jag gosade runt mina kycklingklubbor i marinaden.
Ta upp grytan ur vattnet, häll grönsakerna i botten, på med kyckling och pensla över marinaden. Jag hade färsk timjan på toppen också. In i kall ugn , höj temperaturen till 180 grader och låt stå i 1 1/2 timme sedan av med locket i ca 10 minuter! Så gott och enkelt!

kyckling 1

RÖMERTOPF

Ojoj vad jag mår bra just nu. Måste verkligen njuta av mitt nya mindset! Jag vet inte vad som hänt men jag har blivit så ordningsam. Jag upptäcker att jag viker mina kläder, torkar och fejar, skjuter inte upp saker….känner mig full av energi! Jag tror den här karantänen har lugnat ner mitt system på något vis 🙂 . Ha nu en härlig kväll!

Con affetto Ceci

 

 

 

2 thoughts on “KYCKLING I LERGRYTA!

  1. Hej Cecilia!
    Det är så trevligt att läsa din blogg, jag gillar den verkligen mycket. Så härlig blandning (tycker mycket om att läsa om dina vardagsbestyr, middagar supertrevligt med dina goda recept, mode etc). Det ser underbart ut där du bor, vilken rofylld utsikt. Vad mysigt du gör för din familj! Hälsningar Katrin

    1. Hej Katrin! Vad glad jag blev av din fina kommentar❤️ Jag gör så gott jag kan för att få alla här hemma att må bra, viktigt att inte tappa bort sig själv bara!
      Kram från Moltrasio😘

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.