SKAFFA HUSDJUR? NEJ….SKAFFA 4:E BARN? NEJ…..

…….SÄTTA EN SURDEG? JA!!!

surdeg

LILLA SKÖTEBARNET

Goddag kära bloggvänner!
Klockan är närmare 14.00 och min nya lilla bäbis skall snart ha mat 🙂 . Blev så frustrerad av att det inte går att få tag i jäst här nere så jag gick in på youtube för att se hur man gör sin egen surdeg! Tittade på många klipp men tillslut valde jag ett recept som kändes enkelt!

100 g vetemjöl
100 g vatten
ett halvt rårivet äpple

Blanda i en burk och ställ varmt. Efter 24 timmar mata med 1msk mjöl och 1 msk vatten och rör om. Låt stå i 48 timmar till…och sedan är den klar, har den inte börjat bubbla så tillsätt mer mjöl och vatten…hm , känns lite för lätt men jag testar. Om man tex vill göra pizza på kvällen, häll ner surdegsgrunden ca 2 msk, 200 g mjöl, 2 dl vatten i en bunke på morgonen och täck med gladpack. På kvällen är det bara att baka ut  degen 🙂 . Lätt som en plätt!

slingback

SLINGBACK FRÅN BRUNATE

Nu har vi varit här i en vecka! Tiden har rusat iväg fast jag inte stuckit näsan utanför dörren. En vecka kvar sedan får jag iallafall gå ut och handla ( med mask ) . Idag har jag fixat lite i trädgården och även gjort rent grillen. Dags att inviga den snart. Frågade mina barn om de ville ha grillad korv med bröd till lunch  – NEEEEJ…mina barn avskyr korv! Det blev tonfisksallad med kikärtor istället 🙂 . Vi har även beställt hem 1kg glass från Moltrasios lilla glassbar, får se när den kommer!

ingredienser surdeg

3 INGREDIENSER

Lördag men det tar ingen hänsyn till här! Kl 16.45 skall jag ha klassmöte med ballerinans lärare, inte för jag hade något viktigare för mig. Har satt in en flaska rosebubbel i kylen, sugen på lite aperitif idag, har varit så duktig och inte rört alkohol på 2 månader 🙁 . Är det någon som gjort sin egen surdeg av er som läser min blogg? Kom gärna med lite tips och råd i så fall!

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.