HUR GICK RESAN TILL ITALIEN?

VÄLDIGT BRA!

resa 2

CECI OCH LILLA A

Godeftermiddag kära bloggvänner!
Behövde några dagar att acklimatisera mig här hemma innan jag tog fram datorn. Jag är äntligen tillbaka i mitt älskade Moltrasio.

I fredags körde vi ut från parkeringen vid sommarhuset kl 04.20 och in på Arlandas bilhuthyrning vid 10.30! Allt gick väldigt smidigt. Alla ( typ 10) flighter går numera från terminal 5. Inte en människa så långt ögat nådde. När vi skulle checka in vårt bagage var vi tvungna redan där att visa dokument på att vi är skrivna i Italien. Samma sak innan påstigning på planet! Inga nöjesresor tillåtna kan jag lova! Kvinnan innan oss i kön vid boarding valde att inte lämna Sverige tillslut efter personalens anvisningar!

resa 3

ETT ÖDE ARLANDA

Som sagt inte en enda människa på flygplatsen. En liten bar öppen med dyr och komplicerad mat! Vi blev sittande i flera timmar att vänta men det gick bra. Väl i Schweiz var det kontroll med stort K. Som tur hade jag alla papper i ordning och gränspolisen släppte igenom oss! Samma sak vid Italienska gränsen kl 22.00 fredagkväll. Resan gick smidigt, lite folk. Ballerinan hade en medelålders dam framför sig på planet som satt och nös och snöt sig, utan mask givetvis 🙁 det var väl det enda negativa den dagen!

resa 1

MAN KAN INTE SKYDDA SIG FÖR MYCKET!

Hemma igen! Ett hem är ju mer än ett hus! Till och med räkningarna på köksbordet gjorde mig glad, Home sweet Home!

Idag har jag tillbringat hela förmiddagen i trädgården med att rensa och gödsla mina pelargoner. Nu får vi se om de tar sig. Mr G är ute nu och binder upp rosenbusken som hade svämmat över på min terass. I morgon börjar vardagen igen. Online undervisning mellan 8.15-13.00. Ballerinan dansar på eftermiddagarna. Tur att vi satte upp en stor spegel och stång i hennes rum för några år sedan. Mr G kör sina vanliga tider tänker jag; 07.00-21.00…..tryggt och bra!

Har ni några frågor ang resan så bara ställ de i kommentarsfältet! Ha det bra!

Con affetto Ceci

4 thoughts on “HUR GICK RESAN TILL ITALIEN?

  1. Skönt att allt gick bra. Njut av ditt underbara Italien så njuter jag vidare i Stockholms skärgård ❤️☀️

  2. Åh tack för infon! Var för papper visar man upp? För att visa att man bor i Italien? Vilket flygbolag?

    1. Hej Nathalie!
      Vi hade original dokument från ” pastorsexpeditionen ” i vår kommun där man ser att vi är skrivna i Italien. Stato di residenza/famiglia och våra italienska id-kort ( mitt gäller ju inte utomlands) och svenska pass! Vi flög med SWISS då jag hade min bil i Zürich och detta hjälpte ju oxå till då Schweizarna förstod att jag skulle köra raka spåret hem! Jag skulle rekommendera direktflyg till Italien om möjligt ju färre länder man passerar desto bättre!
      Kram C😘

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.