SEN PÅ BOLLEN MEN NU ÄR JAG FAST I NESPESSOTRÄSKET!

NESPRESSOMASKINEN, KARANTÄNENS RÄDDARE!

cappuccino B

CAPPUCCINO

Goddag fina bloggvänner!
Jag har alltid försvarat min mockabryggare med hull och hår tills nu.  Det började med att jag köpte en liten Nespressomaskin till sjömannens lägenhet i februari då jag visste att han skulle komma hem i slutet av april ( nu blev det ju tidigare) och han gärna börjar morgonen med en espresso…eller skall jag säga socker med några droppar kaffe i 🙁 . Hursomhelst under dagarna jag bodde där så blev jag riktigt förtjust i den lilla apparaten.

nespresso kapslar

ESPRESSO E LUNGO

Nu när vi blev fast på landet och även ballerinan dricker kaffe ( cappuccino ) till frukost tänkte jag att nu köper jag en likadan maskin hit till landet….åhhh vad vi druckit kaffe! Förra veckan i ett ögonblick av distraktion råkade jag tappa min mjölkskummare i glas ( Bodum) i golvet, det var glas och mjölk över hela köket men det finns alltid en sol bakom molnen, för några dagar sedan hämtade jag min nya mjölkskummare från Nespresso på posten. Livet känns så mycket bättre med en god cappuccino!

Jag kör lungo ( inget italienskt blod  mig ) och de två stora barnen espresso .

rosor och kapslar

SOFFBORD OCH ROSOR

Nu är ju mitt stora dilemma hur jag skall kunna köpa en Nespressomaskin med mjölkskummare så fort som möjligt till Italien. Jag har blivit fanatisk! Clooney bor ju 2 byar upp, kanske skall höra  med honom…hehe! Så det blir det första jag gör när jag kommer hem, köper en kaffemaskin….kanske att jag kramas lite med Mr G oxå om han vågar….

Vad föredrar ni för kaffe/kaffemaskin/bryggare etc?

Ha en fin dag!

Con affetto Ceci

2 thoughts on “SEN PÅ BOLLEN MEN NU ÄR JAG FAST I NESPESSOTRÄSKET!

  1. Efter många dagar på landet som kommer bli många till har vi tagit hit vår riktiga kaffemaskin färskmalet nyrostade bönor en dubbelespresso och sedan skummar vi mjölk så dagen startar här med en riktig cappuccino ! Har en Nespresso maskin här men äkta vara är bäst nesprossomaskinen får nog vara i lägenheten för det blir säkert mer landet än stan i dessa Coronatider. PS. jag prenumererar på nyrostat kaffe espresso mellanrostat kommer tre påsar varannan vecka med posten från Koppar.

    1. Spännande med nya kaffesorter att testa! Ja en god kopp cappuccino är bästa starten på dagen❤️
      Kram C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.