KAN KARANTÄNEN GE MIG GRÖNA FINGRAR?

LÄNGTAR TILL MIN TRÄDGÅRD

pelargoner

MINA PELARGONER 

Godeftermiddag kära bloggvänner!
Äntligen har jag fått tillbaka min dator då lilla A måste ha den för sin onlineundervisning. Hennes mikrofon fungerar nämligen inte 🙁 . Jag hade precis slagit ner baken här i sängen och tänkte, åhhh vad mysigt att blogga lite då ett välbekant ljud hörs….Maaaammaaa…grrrr. – Kan du hjälpa mig med ett mattetal, tro mig matte i italienska skolan är inte en dans på rosor. Det var givetvis ett milslångt uttryck med oändligt många olika parenteser och tecken..puh vi klarade det! Nu är jag tillbaka i min säng!

min utsikt

MIN UTSIKT VID COMOSJÖN

Jag känner att jag längtar hem till min lilla trädgård vid sjön. Jag antar att alla mina blommor har dött och att man inte kan få tag i nya då allt är stängt. Jag drömmer om att sitta i min utemöbel och njuta av mina fina krispiga blommor och den blågröna Comosjön. Jag har aldrig varit intresserad av trädgårdsarbete men jag kom på att nu när jag kommer hem ( vem vet när! ) så kan jag ju inte gå några promenader. Då kom jag på att jag kan ju bli av med lite kalorier genom trädgårdsarbete och städning. Fy f..n vad jag är smart!

pelargon i kruka

EN ANNAN TYP AV PELARGON

Sedan jag flyttade till Moltrasio har jag bara haft Pelargoner i vaserna. Jo det var ett år jag provade en annan blomma men det kändes inte rätt 🙁 . I Moltrasio har vi ett sk mikroklimat och allt växer så det knakar! Jag måste finna ro i att gå och plocka vissna blad, vattna etc. Jag tror att jag skulle må bra av det! Är ni sugna på att sätta tänderna i era trädgårdar/ balkonger/ terasser eller vad nu ni har för något där ni bor.
P.S. Mitt pass är redan klart…jippi…nu får vi se när tjejerna får sina!

Ha en fin kväll!

Con affetto Ceci

2 thoughts on “KAN KARANTÄNEN GE MIG GRÖNA FINGRAR?

  1. Vi behöver plantera här hemma, det har varit en lång resa från att vårt hus var klart nov 2019 till att bli klar med trädgården. Vi har flera nivåer i trädgården så vi har låtit bygga murar av skiffer. Växter har varit svårt att välja, vi har Starekilen framför huset. Det är Kosterhavet som kommer in här, saltvatten och blåst går hårt åt vissa växter. Buxbom verkar trivas så det blir nog många av den sorten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.