EN OVANLIG PÅSK!

VI GÖR DET BÄSTA AV SITUATIONEN!

 

flickorna pysslar

FLICKORNA PYSSLAR

Godmorgon kära bloggvänner!
Glad Påsk! Idag är det påskafton och vi är kvar i Sverige 🙁 . När vi åkte från Italien för 5 veckor sedan trodde vi inte att vi skulle bli kvar så här länge! Jag hade ju laddat bilen med massa påskmat och såg fram emot en påsk i min trädgård i Moltrasio. Hursomhelst får vi vara tacksamma att vi och våra kära mår bra!

Lite svårt dock att vara i Sverige och leva efter de Italienska riktmärkena ( självvalt )  när Sverige har en annan strategi. Jaja det funkar. Vi har ansökt om nya pass då våra går ut i sommar och vi inte vet om vi kommer tillbaka så snart igen. Vi får se vad som händer! Så fort våra pass är klara kommer vi försöka hitta flygbiljetter till Zurich!

hobbyfärg

CONTENT MAKING

I förrgår så satte vi oss och påskpysslade vilket var väldigt mysigt. Jag behövde ju hitta på något att publicera på Brunates Instagram. Älskar Panduro Hobby, det har jag gjort sedan jag var en liten tös. Flickorna tyckte att det var skönt med ett avbrott från Netflix 🙂 .

Dagarna ser likadana ut varje dag förutom nu när det är påsklov. Frukost, Skola ( jag promenerar) , lunch, relax, vi promenerar, middag, film och godnatt! Handlar 2 ggr i veckan ungefär!

brunate ägg

PÅSK 2020

Idag blir det klassisk påsklunch. Det är jag , morfar och tjejerna som firar. I Italien firar man ju inte förrän i morgon…logiskt kan man tycka! Mr G kommer sitta ensam i Moltrasio i morgon då hans familj bor i en annan kommun och man inte får förflytta sig  till andra kommuner. Jag tror inte vi förstår hur de har det där nere! 10 000 döda i Lombardiet som har 9 miljoner invånare 🙁 .

Snart skall jag börja med Janssons frestelse…höjdpunkten på alla svenska högtider ( enligt mig ). Dagen till ära har jag även duschat, tvättat håret, tagit på mig “normala” kläder… det blir ju lite si och så när man bara går hemma och lodar….

Hoppas att ni som läser har det bra och gör det bästa av situationen. Ibland blir det inte som man tänkt sig men det är bra att tugga i sig och vara glad ändå! Började kolla på en rolig serie på Svt Play igår kväll; Dejta! Feelgood!

Ha en fin dag!

Con affetto Ceci

4 thoughts on “EN OVANLIG PÅSK!

 1. Hej!
  Vad skönt att höra att du och dina nära och kära mår bra! Jag har tänkt på dig och undrat hur ni har det i Italien så det var verkligen trevligt att läsa dina nya inlägg. Ja, det är bara att ta en dag i taget. Försöka vara så positiv som möjligt (svårt ibland). Hoppas att ni snart kan ta er hem igen! Hälsningar Katrin

  1. Hej Katrin!
   Tack för fin kommentar:-) . Ja vi håller tummarna att vi får komma hem snart.
   Kram och Glad Påsk!
   C

 2. Hej!
  Vad skönt att ni mår bra! Jag har också tänkt på er. Ja, påsken i år är allt annat än som vanligt. Vi bor i Schweiz och har också helt andra restriktioner än i Sverige. Trots detta får man vara tacksam att alla i familjen är friska. Börjar inse att det kan dröja innnan det blir någon Sverigeresa för vår del igen…
  Önskar er en riktigt Glad påsk trots allt som pågår runtomkring oss!
  Kram, Gudrun

  1. Hej Gudrun!
   Har ju min bil i Zurich så jag hoppas att jag kan flyga in i Schweiz om några veckor. Hoppas att du har en fin Påsk trots allt!
   Kram från Bohuslän
   C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.