EN MÅNAD AV SORG, RÄDSLA OCH HOPP!

EN DAG I TAGET….

nät flats

VÅRSKOR FRÅN BRUNATE

Godmorgon fina bloggvänner!
Finns det några kvar? Februari 2020 har varit en väldigt tuff månad på många sätt. Jag satte mig ju i bilen den 29 januari för att påbörja min säljresa i Skandinavien. Jag måste erkänna att Sverige gör mig deprimerad. Alla fina butiker som säljer kvalitet slår igen. Jag ser det överallt, inte bara skor utan kläder, inredning etc. Istället handlas billigt slit och släng på nätet. Det skickas fram och tillbaka över hela jordklotet medan folk kämpar med att vara så miljövänliga det bara går….förstår inte riktigt den ekvationen.

ny frisyr

NYFRISSAD CECI

I mitten av februari hade jag redan planerat att stanna i Gbg i 4 dagar och jag är så tacksam för detta. Mamma hade börjat att bli sämre och slutat både äta och dricka under dessa dagar. Jag var hos henne varje dag. Jag tog farväl av henne innan jag reste till Milano för att jobba på mässan, då jag förstod att hon inte skulle klara en vecka till. Min älskade mamma gick bort den 18 februari. Jag trodde inte att man kunde känna sådan sorg och saknad då hon varit sjuk så länge. Jag vet att hon har det mycket bättre nu och att hon finns hos mig hela tiden.

spring 2020

UNDERBARA SOMMARFÄRGER

Coronaviruset….vad skall vi säga om det! Här i norra Italien är vi ju hårt drabbade, skolor är stängda alla sport och kulturaktiviteter lika så. Vi sitter hemma i våra hus och ombeds vara ute bland folk så lite som möjligt. Jag vet inte ens om vi kommer iväg till Gbg nästa vecka då mamma begravs på fredag. Det skulle vara fruktansvärt att missa hennes begravning men jag vill ju samtidigt inte utsätta familjen för risk.

Det som är positivt i hela den här historien är att för första gången på mycket länge känner jag en sådan tacksamhet över att vara tillbaka i Moltrasio, Italien och hos min fina familj. Detta är mitt hem och det känns som om alla bitar börja falla på plats. Jag har ett lugn inombords.  Våren är här med sol och värme. Jag äter det mest fantastiska grönsaker och livet känns trots situationen helt ok!

Con affetto Ceci

9 thoughts on “EN MÅNAD AV SORG, RÄDSLA OCH HOPP!

  1. Du är klok och vacker och medkännande. Snart börjar coronaviruset att peaka då blir det lugnare och lättare.

  2. Hej Cecilia! Vad tråkigt att höra om din mamma. Skönt att du fick säga farväl. Jag blir samtidigt glad att höra (trots att jag inte känner dig) att du har hittat ett lugn inombords och kan njuta av det liv du har i Italien.
    Kram Katrin, som tänker på dig.

  3. Cecilia, precis som du skriver sorg, rädsla och hopp. Så ledsen för Britts bortgång och jag minns när vi var yngre och hade antagligen gjort något olämpligt och jag försökte förklara och Britt tittade på mig och sa – Du har inte bara en utan sju rävar bakom örat. Helt sant. Kan jag hjälpa dig på något sätt så hör av dig. Jag finns. Love P

  4. Hej kära Cisse. Varmaste hälsningar till dig med anledning av din mammas bortgång. Fantastisk kvinna! Jag kommer ihåg Britt som varm och humoristisk. Försöker nå dig via din far. Många kramar din vän Chris ❤🌷🌺🌸

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.