SÖNDAGSLUNCH PÅ ITALIENSKT VIS

KOKT KÖTT, ÄPPELKAKA OCH RISOTTO

äppelkaka.jpg

FYRISKAKA

God eftermiddag kära bloggvänner!
Snart har den här söndagen svävat förbi och jag ser fram emot en ny vecka! Idag lagade jag en typisk italiensk söndagslunch från Lombardiet; lesso, kokt kött. Jag vill understryka det då man säkert inte äter kokt kött med senapsfrukter på Sicilien varje söndag.

Kokt kött ( ca 3 timmar ) ,kokt potatis, morötter och lök. Detta serveras med “mostarda” frukt i senapslag och salsa verde ( sås på persilja, sardeller mm). Anledningen att man äter detta till lunch är att man sedan använder buljongen till risotton som äts på kvällen. Detta kommer även att ske hos Fam G ikväll.

äpplekaka 2.jpg

SÖNDAG VID COMOSJÖN

För att få en riktig söndagskänsla bakade jag också en fyriskaka. Enligt mig den godaste äppelkakan i världen! Här kommer recept på den:

INGREDIENSER

125 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk grädde

Garnering
400 g lösa äpplen
1-2 msk socker
1 tsk kanel

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Rör det sedan pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget. Därefter i med mjöl och bakpulver; sikta alltid! Sist i med grädde. Häll smeten i formen, garnera vackert med äppelklyftor och strö till sist över socker och kanel. Grädda i ca 30 minuter 🙂 .

äpplekaka1.jpg

VÄRLDENS GODASTE ÄPPELKAKA

Givetvis har jag redan lyckats att bryta flera av mina nyårslöften, jag tog i och för sig med det i beräkningen 🙂 .  Det viktigaste är att inte känna sig misslyckad utan att kämpa vidare och ta en dag i taget. Jag har bokat in två pass med PT denna veckan, finns det något bättre än att  känna sig stark? I morgon skall jag till fabriken, Ikea och om jag hinner piper jag även förbi det stora köpcentret utanför Milano. Hoppas att ni haft en härlig söndag!

Con affetto Ceci                    

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.