FRU G ÖNSKAR GOTT NYTT OCH FILOSOFERAR VIDARE!

2020 ÄR DET NYA 1970

ceci önskar gott nytt.jpg

SKÅL PÅ ER!

Godmorgon kära bloggvänner!
Sista dagen på året och jag tror att många tillsammans med mig unnar sig det där lilla ögonblicket för att analysera året som gått. Jag har så mycket tankar som bubblar och kokar inne i skallen men en sak är säker, våra mammor var så jefligt coola. Mitt mål är att bli lite mer som dessa fantastiska kvinnor som var mammor, fruar och yrkesarbetande under 70-talet. De gick inte runt och vred ut och in på sig själva utan de körde sitt race med halvfabrikat, ungar som fick ta sig till sina aktiviteter på egen hand, de rökte och drack vin, solade och käkade både socker och fett! Vad är det för fel på vår generation? Aldrig har man mått så psykiskt dåligt som nu…Sverige mer än Italien. Har ni inte sett dokumentären “The Swedish theory of love” på youtube så gör det!

Mitt 2020 skall gå i min mammas ära, den mest fantastiska kvinna på jorden. Hon är sjuk sedan lång tid tillbaka men jag minns hennes som hon var under min uppväxt! Stark och generös. Levde för de små tingen så som en resa till Mallorca med några nya bra böcker. Eller bra att få sitta i lugn och ro med sitt morgonkaffe och en rykande färsk GP ( Göteborgs posten ) på bordet.  Hon höll inte på att ifråga sätta sig själv hela tiden om hon gjorde rätt. Hon var trygg och stabil och kände inte att hon behövde bevisa något för någon. Mitt nyårslöfte är att gå ” back to basics”, mer personlig kontakt och relationer mindre internet och sociala medier!

Har ni några nyårslöften?

Con affetto Ceci

2 thoughts on “FRU G ÖNSKAR GOTT NYTT OCH FILOSOFERAR VIDARE!

  1. Hej!
    Vill bara skriva att jag verkligen gillar din blogg, den har lite av varje, snygga skor, tankar, familj etc Du skrev en gång och undrade om någon var intresserad av fler recept, och ja, jag gillar när du berättar om vad ni har för middagar och luncher! Speciellt de italienska. Hälsningar Katrin

    1. Hej Katrin! Vad glad jag blev för din kommentar. Behövde lite pepp så här i början av nya året! Jag skall försöka vara lite mer aktiv i bloggen framöver! Ha en fin tisdag!
      Kram C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.