SVENSKA JULTRADITIONER TILL BARNEN

UTLANDSSVENSK JUL

pepparkakshus.jpg

PEPPARKAKSHUS IN THE MAKING

Godmorgon kära bloggvänner!
Snart börjar den här dagen som kommer att vara fullspäckad med både roliga och mindre lustiga bedrifter. Igår kväll blev det ju pepparkakshus som lovat. Jag VILL att mina barn skall jobba upp den där fantastiska julkänslan av magi och förväntan som enligt mig bara finns i Skandinavien. I Italien så är det panetone och ravioli i buljong som  gör julen. Föräldrarna talar ju helst om för barnen också vad de köpt i julklapp.  Jag som utlandssvensk har ju bombarderat mina barn med svenska jultraditioner och jag måste säga att jag lyckats. Ungarna är fanatiska. Ballerinan sa i morse – i morgon vill jag ha lussekatter till frukost. Självklart blir det lussefrukost, vad tror de 🙂 .  Det är ju känslan man vill åt och den kan man bara få med sig som barn eller vad tror ni?

Ha en underbar torsdag!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.