LJUVLIGA UGNSBAKADE TOMATER!

SNABBT OCH LÄTT

tomater.jpg

FANTASTISKT TILLBEHÖR

Godförmiddag kära bloggvänner!
Vad sägs om ett liteet recept i höstmörkret 🙂 . Det jag älskar mest med Italien förutom man och barn ( tvungen att skriva det…hehe) är ju maten. Maten och matkulturen är ju helt fantastisk. Jag är inget fan av “primo piatto”, pasta, risotto etc utan älskar antipasti och secondo. Det jag lärt mig här nere är att tillaga grönsaker. Vi har ju nästan alltid en varm grönsaksrätt till varje mål. Idag får ni ett super enkelt recept på ugnsbakade tomater som passar utmärkt till kött, fisk eller ätas rätt upp och ner!

INREDIENSER

1 kg mogna större kvisttomater
några vitlöksklyftor
god olivolja
salt
oregano

Sätt ugnen på 180 grader. Lägg tomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, släng på några skalade hela vitlöksklyftor. Häll över oregano och salt efter smak. Låt stå i ugn ca 40 min. Håll lite koll på tomaterna. Ibland får man sänka värmen.

Ha en underbar helg! Vill ni ha mer recept här i bloggen?

Con affetto Ceci

 

4 thoughts on “LJUVLIGA UGNSBAKADE TOMATER!

  1. Jaaaa mer recept tack och gärna på din amatriciana! Jag vill minnas att du bloggat att det var din sons favorit och den rätten blev min äldste väldigt förtjust i när han åt i Italien. Skulle vilja få ett bra recept på den.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.