KANELBULLEN, JAG ÄR DIG TROGEN!

2 1/2 TIMMAR AV  KÄRLEK

kanelbullens dag.jpg

IDAG FIRAR VI

Godeftermiddag kära bloggvänner!
Jag hade inte alls tänkt att baka kanelbullar då jag och ballerinan försöker att hålla igen där vi kan! Vad hände…helt plötsligt stod jag där med deg upp till öronen, mjöl och kanel över hela köket men ack vad mysigt jag hade det! Mina barn vill inte vara med och baka längre ( tack o lov 🙂 ) så jag kunde bar njuta av att se hur perfekta små kanelbullar tog form! Jag kör det enklaste och bästa recept jag vet; Vår kokbok

INGREDIENSER

125 g smör
50 g jäst
5 dl mjölk
1dl socker
1 msk handmortlade kardemummakärnor
1/2 tsk salt
mjöl…så lite du klarar av
Fyllning: smör, socker, kanel ( vaniljsocker )
ägg och pärlsocker

Sätt ugnen på 250 grader. Smält smör och häll i mjölken, värm upp till 37 grader. Under tiden mortla kardemummakärnorna.  Smula sönder jästen i en bunke och häll över mjölk/smöret. I med socker, salt och kardemumma. Jag brukar vispa lite så jästen löser sig. I med ca 6 dl mjöl och blanda. Jag använder KItchen Aid ( my best friend) . Degen skall nästan vara rinnig till första jäsningen som är 30 minuter. Sedan häll upp på mjölat bakbord. Tillsätt mjöl, inte för mycket. Smeten bör vara kladdig. Dela i två delar, kavla ut och på med den fyllning du föredrar eller båda ( en på varje halva ) Rulla dina bullar eller gör snurror som jag. Jäs ytterligare 30 min. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. In i ugnen ca 7 minuter! Mitt bästa tips: SNÅLA inte med smöret och sockret i fyllningen 🙂

kanelbulle.jpg

KANELBULLEN 2.0

I kväll, 19.50 skall jag på läkarundersökning på gymet! Typiskt italienare att ge dig tid en fredagkväll men här existerar ändå inget fredagsmys. Själv kommer jag få förbereda tacos innan jag går! De unga fröknarna G räknar med tacos som alla andra svenska barn på fredagkväll! Nej nu måste jag kika in i mitt virtuella klassrum då jag fick mail om att en diskussion pågår ang vår inlämningsuppgift!

Blev det kanelbullar idag?

Con affetto Ceci

4 thoughts on “KANELBULLEN, JAG ÄR DIG TROGEN!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.