BIFF MED BAMBUSKOTT 2.0

LYXVARIANTEN

biff bambu.jpg

BIFF MED BAMBUSKOTT

Godmorgon kära bloggvänner!
Det måste vara ljuset som gör att jag inte kan sova ( vaknade 06.30)! I natt får jag komma ihåg att ta på mig ögonmask 🙂 . Jag har haft en “hang up” på att jag ville laga biff med bambuskott och när mästerkocken kom upp några dagar så slog vi slag i saken. Det blev den godaste rätt jag ätit på länge! Här kommer receptet:

henke och biff.jpg

MÄSTERKOCKEN

INGREDIENSER 4 PORT

600 g ryggbiff av bästa kvalitet
en gul lök ( grovhackad)
purjo ( finstrimlad)
vitlök  ( hackad)
1 1/2 burk bambuskott
kalvfond
majsena

MARINAD
ostronsås ( mest av ca 1 dl )
fisksås
soya
neutral olja
lite flytande honung
finhackad koriander stjälkarna
torrt vitt vin
riven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
lite tomatpure
peppar

biff bambuskott.jpg

DINNER IS. SERVED

Mästerkocken utvecklade som vanligt orginalreceptet, givetvis med optimalt resultat. Börja med att skära köttet i lagom stora bitar sedan blanda i hop marinaden. Smaka av för att känna balans av sötma, sälta och syra. Lägg i köttet i marinaden och låt stå i ca 4 timmar. Vi använde wok men det går säkert lika bra med  vanlig panna, viktigt att den är varm. Stek i omgångar; först lök, purjo och vitlök, bambuskott och sist kött. Viktigt att inte ha för mycket i pannan åt gången då värmen sjunker hastigt. När allt är brynt häll i marinaden som är kvar i woken låt koka upp, tillsätt kalvfond ( för att ge såsen body ) och om så behövs lite mer av ingredienserna från marinaden. Red med majsena för rätt konsistens. Häll i kött och grönsaker. Toppa med koriander och servera med ris! Så fantastiskt gott!

Ha en fin dag!

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.