DEN SVENSK-ITALIENSKA KOLONIN I COMO!

MINA SYSTRAR

långbord.jpg

LÅNGBORD I COMO

Godförmiddag kära bloggvänner!
Jag har varit uppe i flera timmar men jag har mest curlat och socialiserat med mina barn och sjömannens kompis! Vi var hemma efter 01.00 någon gång….minns inte…..nej då jag drack knappt någonting vilket jag är tacksam för idag! Jag hittade även en burk med omeprazol i köket….tack! Hej då gastrit!

Sjömannen och hans vänner kom igår eftermiddag och de har redan acklimatiserat sig i Moltrasio. Bad, pizza mm har hunnits med! I kväll blir det grillfest hos Fru G!

ceci hos kristina.jpg

CECI PÅ ITALIENSKA MIDSOMMARAFTON

Vilken trevlig kväll vi hade igår hemma i K och M fantastiska villa i Como! Detta gäng, dessa kvinnor som funnits vid min sida i snart 24 år 🙂 . Utan den här gemenskapen hade mitt liv i Italien helt klart varit mer andefattigt. Vi sitter i samma båt men ändå så olika. Flera generationer från olika delar av Sverige men med samma kultur och traditioner. Vi håller stenhårt på vårt svenska arv samtidigt som vi älskar vårt nya hemland. Sverige och Italien, jag vågar påstå att det är en fantastisk kombination! Tack för att ni finns…jag vet att många av er läser bloggen! Vi talade lite om vad jag kan skriva om och då jag har en kategori som heter CECIS VÄNNER så kommer jag nog i höst att skriva och berätta lite om mina medsystrar här nere vid Comosjön. Vad tror ni om det?

kris hus.jpg

EN UNDERBAR KVÄLL

Om en liten stund skall jag köra ballerinan till Como då hon har en ” stage” med en av Italiens mest kända dansare: Raffaele Paganini. Sedan blir det att handla inför kvällen och packa klart inför resan på tisdag. Det är någonting med sjömannens närvaro som gör mig lycklig. Känslan av att ha alla barnen hemma plus hans glada varma sätt ger mig energi! Nej mina vänner nu måste jag sätta fart! Ha en härlig söndag!

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.