KÖTTFÄRSLIMPA PÅ ITALIENSKT VIS!

SNABBT OCH GOTT

polpettone panerad.jpg

PANERA KÖTTFÄRSLIMPAN

Godmorgon kära bloggvänner!
Idag blir det ett recept fina ni. Jag har sovit så dåligt i natt så jag är inte på stans bästa humör. Nu har Mr G och lilla A gått till kyrkan och sedan kommer A vara i Como hela dagen med församlingshemmet. Ballerinan har återgått till horisontellt läge i form av sängläge med iPhone.

Den här köttfärslimpan är ett italienskt recept som jag gillar att göra. Jag använder ju alltid min tryckkokare men det går lika bra i vanlig gryta 🙂 . Tyvärr råkade vi äta upp maten innan jag tog ett kort på den färdiga rätten så jag fick låna ett kort av Pinterest…hehe!

polpeyttone tryckkokaren.jpg

BRYN KÖTTFÄRSLIMPAN

INGREDIENSER
500 g blandfärs
2 skivor vitt formbröd
1 ägg
1 dl mjölk
riven parmesan
pressad färsk vitlök
1 1/2 dl vitt vin
salt och peppar
ströbröd
krossade tomater av hög kvalitet
fasta potatisar
buljongtärning

polpettone_1.jpg

BILD PINTEREST

Skär av kanterna på formbrödet och lägg i en skål. Täck med mjölk och låt vila i några minuter. Häll den överflödiga mjölken i en mugg  ( kan behövas senare ) och krama ut brödskivorna. Nu i med köttfärs, ägg, vitlök, parmesan, salt och peppar. Jag brukar blanda i hop smeten med händerna för att brödet skall fördela sig jämt. Du kanske måste hälla i lite mjölk i smeten om den blir för hård. Nu forma en stor limpa och panera den på alla sidor. Bryn den i både smör och olja. Sedan på med vinet och låt alkoholen avdunsta sedan häller du i tomater, vatten om det behövs, salt, peppar och buljongtärning ( jag brukar täcka den 3/4 ). Om du använder tryckkokare kan du lägga i skalad potatis i lagom stora bitar med en gång. Låt gå i ca 20 minuter. I vanlig gryta hade jag nog låtit köttet koka i ca 10-15 minuter innan jag lägger  i potatisen. Perfekt med allt i ett! Smaklig måltid!

Con affetto Ceci

6 thoughts on “KÖTTFÄRSLIMPA PÅ ITALIENSKT VIS!

  1. Pappa blir hungrig. För övrigt står det alltmer klart genom vetenskapligt forskning att det är otjänligt att bryna, steka eller grilla kött för hårt. Köttbitar, svarta eller delvis svarta på ytan är farliga att äta. Men din köttfärslimpa var säkert lagom brynt och tryckkokaren är ju ett underbart köksredskap, så ock sous vide.

  2. Härlig köttfärslimpa,låter verkligen gott.
    Läste Pernilla W:s blogg och ser att hon och andra “tjejer” är på yogaretreat nära dig.Du får ta dig en matta och smyga dit för lite övningar för välbefinnandet,eller en tur till Milano och Camilla Läckbergs boksignering.Trevliga dagar i Göteborg önskar jag dig.Hoppas ni får en givande kväll.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.