JAG TRODDE ALDRIG JAG SKULLE FÅ UPPLEVA DETTA!

STUDENT I SVERIGE

paolo och milan.jpg

MER ITALIENSKT ÄN SÅ HÄR BLIR DET INTE

 

Godmorgon kära bloggvänner!
1 maj idag och Mr G har redan gett sig iväg. Ballerinan stackarn får inte heller någon ledig dag då hon har repetion inför en dansuppvisning. Jag sitter och filosoferar över hur jag skall planera sjömannens student! Tro mig, jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva detta. Att ett av mina barn tar studenten i Sverige. Sjömannen dessutom som alltid känts som mitt mest” italienska” barn. Det är kanske för han ser mest italiensk ut och har ett jefla temperament. Bilden är från härom dagen då han var och såg Toro- Milan och fick träffa sina idoler 🙂 .

Jag kommer att åka till Gbg för att förbereda allt i mitten av maj: plakat, restaurang, blommor, ballonger etc! Är det någon som har smarta tips för en lyckad student så tas de gärna emot! När jag hör studentsången så får jag gåshud. Det är en underbar tid i ens liv! Jag är så glad att P får uppleva detta! Den 20-21 maj skall han mönstra. Vem kunde tro att han skulle bli kvar i Sverige. Inte jag i alla fall. Jag tycker att han gör rätt i att skaffa sig en framtid i Svedala och semestra i “la Bella Italia”.

Nej nu skall jag köra ballerinan till skolan och sedan får vi se vad dagen har att erbjuda!

Con affetto Ceci

 

 

5 thoughts on “JAG TRODDE ALDRIG JAG SKULLE FÅ UPPLEVA DETTA!

 1. Italienarna är nog världens vackraste folk och också bland de smartaste. Italien verkar ju vara ett land i kaos i stort som i smått men det är bara en kuliss. De som kan koderna vet ju att det finns ordning i kaoset. Du Cecilia börjar ju förstå koderna som tar årtionden i landet för att lära sig och det går inte heller utan det öppna sinne som du har.
  The dudes på bilden är ju riktigt filmstjärnesnygga.

 2. Förstår hur glad du är. Och student i Götet! Kan inte bli bättre. Har inga speciella tips men säker på att du kommer fixa det helt magiskt. Kram från Sigrún

 3. Inspirerande ! Jag har själv en i Australien men hon är 24 och helsvensk:) två tjejer här i Italien som är 13 och 15 och ofta längtar till Sverige som de lämnade när de var små.
  Ibland tänker jag att de kommer nog åka tillbaka men är inte riktigt säker . Kanske blir det universitet .
  När tog sig din son upp ?

  1. Hej Anna! Paolo gjorde två år på Liceo Scientifico sedan drog han till Sverige 15 1/2 år gammal då han fyller i slutet av december. Första året på internat i Gränna och de två sista på Naturvetenskapliglinje i Gbg. På tisdag tar han studenten 🙂 . Kram C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.