JAG SKALL INTE KLAGA!

VÄRLDENS VACKRASTE SJÖ

grand hotel tremezzo 1.jpg

GRAND HOTELL TREMEZZO

 

Godmorgon kära bloggvänner!
Idag skiner solen i detta underbara land! Tack för det 🙂 . När jag såg att det var 26 grader och sol i Gbg igår och här var det 7 grader och regn undrade jag om hela klimatet håller  på att vändas upp och ner. Det får vi inte hoppas!

I torsdags var det ju helgdag här i Italien och familjen G med vänner lunchade i Tremezzo, en fantastisk by upp längst sjön. Jag förstår inte varför vi inte tar fler utflykter längst Comosjön. Jag var helt “breath taken” av dess skönhet når vi körde till Tremezzo. Då var vädret ändå uruselt så ni kan ju tänka er en solig dag! Jag bor så fantastiskt här i norra Italien så jag får inte klaga men det är lätt att man blir  hemmablind!

comosjön karta 1

KARTA ÖVER COMOSJÖN

Här ser ni kartan över Comosjön,  Italiens tredje största sjö och Europas djupaste. Den ser ut som ett upp och nedvänt Y. Como och Lecco är de största städerna som ligger vid varsin ända. Bellagio har ni i mitten där sjön delar sig! Klimatet är milda vintrar och varma och fuktiga somrar. Anledningen till att vegetationen är helt “amazing” typ tropisk här nere är att vissa byar har sk. microklimat, Moltrasio till exempel!

ballerinana tremezzo.jpg

BALLERINAN UTANFÖR RESTAURANGEN

Här har ni mellan bocken Bruse utanför restaurang LA FAGURIDA som vi åt på i torsdags. Den ligger en liten bit upp i bergen! Det är fantastiska kontraster mellan de stora exklusiva villorna med sina enorma trädgårdar  nere vid sjön och mindre rustika stenhus uppe i bergen! Maten på restaurangen var typisk Lomabardisk, tung och fet!

Idag blir det ytterligare ett stopp till skönhetssalongen för vaxning och manicure…..ja, jag gillar att ha det yttre “in ordine”, sedan att går jag runt osminkad i träningskläder mestadels av tiden är en annan femma 🙁 . Jag skall INTE titta på min Netfixserie idag för jag kan inte sluta. Gårdagen var en tragedi….

Hoppas ni får en underbar lördag!

Con affetto Ceci

 

Bilder: Pinterest

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.