IDAG ÄR DET FEST I ITALIEN!

ITALIEN BEFRIAS

it flagga.jpg

UTSIKTEN

Godmorgon kära bloggvänner!
Anledningen till att barnen fick ett så långt påsklov i år är att Italiens ” liberation Day” infaller idag 25 April och därför blev det massa klämdagar. Idag 1945 blev Italien befriat från Tyskarna och givetvis har denna dag en stor betydelse i Italiens historia!

Italien, detta fantastiska land! Jag valde tre bilder som representerar tre saker som jag älskar här nere: min utsikt, BRUNATE skorna och maten!

flaggan i skor.jpg

SKORNA

Nu har jag väckt barnen då vi alldrig kom till köpcentret igår då hela Lombardiet hade haft samma tanke! Vi hänger på låset nu på morgonen istället! Min underbara vän C har bokat en restaurang uppe i Tremezzo till lunchen idag så det blir att köra järnet i klädbutikena! Vi delar upp oss killarna mot tjejerna! Shoppa är min paradgren 🙂 .

it pizza.jpg

MATEN

Vi kommer att äta på en typisk Lombardisk restaurang idag! Polenta, köttgrytor, risotto etc.. personligen föredrar jag maten från södra Italien! Men det blir gott med allt det kallskuret och PROSECCO…hehe!

Nej fina ni jag måste hoppa in i duschen nu! Ha en fin dag!

Con affetto Ceci

2 thoughts on “IDAG ÄR DET FEST I ITALIEN!

  1. Italien var med i kriget på Tysklands sida men 1943 invaderade amerikanska och brittiska styrkor Sicilien, italienska soldater gav upp tämligen fort men tyska soldater höll emot i en månad. När Italien kapitulerade tog tyskarna över Italien. Fram till 1990-tal hade man i Italien amerikanska soldater bla på basen Sigonella.

    1. Hej Ulla! Bra kommentar! Jag är inte duktig på historia så det var intressant att läsa vad du skrivit!
      Kram C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.