MER FYSISKT SLIT OCH MINDRE SOCIALA MEDIER!

TRÄDGÅRDEN MIN NYA VÄN

kundkorg blommor.jpg

INHANDLING AV PELARGONER

Godmorgon kära bloggvänner!
Påskafton och som vilken lördag som helst! Mr G är på jobbet och kidsen sover! Jag mår dock fantastiskt bra idag! Om en liten stund skall jag gå till posten, tro det eller ej men här har vi fortfarande postkontor 🙂 . Sedan tar jag mig en rask promenad i Moltrasio!

Jag har överträffat mig själv, jag har gjort något jag aldrig trodde var möjligt! JAG, CECI har förvandlat vår djungellika trädgård till ett rent paradis.

pellargoner.jpg

GLÄDJESPRIDARE

Efter gymet igår åkte jag och köpte mer pelargoner som ni vet! Vi käkade lunch och när klockan var 14.00 sa jag till mig själv -NOW OR NEVER! Jag började med att plantera blommorna i mina krukor. Problemet var bara att förra årets blommor hade så starka och långa rötter att jag fick använda både biceps och triceps för att dra upp dessa ruttna monster! Efter planteringen började jag sopa terassen, klippa ner murgrönan som mer eller mindre tagit över hela trädgården. Sedan började jag kratta upp alla tusentals torra blad från olivträdet. Palmen behövde också “rensas” , tack PT M för mina muskler….de behövdes! När Klockan var 20.00 var jag klar! Hade bara tagit en snabb kaffepaus under eftermiddagen! Vet ni att jag har aldrig mått så bra som när jag var ute slet som ett djur i min trädgård. Hjärnan var fokuserat på något KONKRET! Detta fick mig att tänka……

min trädgård.jpg

UTSIKTEN

…..BACK TO BASICS mina vänner! Mer den här typen av praktiska uppgifter och mindre mobiltelefoner och sociala medier! Idag kommer Mr G hem till lunchen….kl 14.00 hoppas jag! Jag är lite ambivalent om jag skall köra en påskbuffe’ eller om jag skall tillfredsställa barnens önskan om köttbullar i gräddsås, potatismos och lingon! Vi får se! I eftermiddag skall jag och Mr G hem till våra nya grannar, ett äldre par från Danmark, helt underbara människor…det blir nog en drink ellr två 🙂 . Jag måste även förbereda mat till i morgon då vi skall fira med italienska familjen. Jag kommer att göra en paj, baka bröd och göra en rulltårta ( vem gillar skumgummikakan man får även till påsken…hehe) .

Ha en riktigt fin påskafton!

Con affetto Ceci

2 thoughts on “MER FYSISKT SLIT OCH MINDRE SOCIALA MEDIER!

  1. Good girl. Man skall äta sitt bröd i sitt anletes svett (Bibeln).
    Låt oss nu gå ut och gräva i vår trädgård, sade Candide (Voltaire).
    Glad Påsk till Dig och er Alla.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.