HERE WE WALK AGAIN ALONG THE MEMORY LANE!

CECI’S FAVORITDUKNINGAR

dukning påsk_1.jpg

ELEGANT PÅSKDUKNING

Hej igen kära bloggvänner!
Låt det inte bli en vana att förvänta sig två blogginlägg på en dag….hehe! Ballerinan sitter nu på planet och hennes fot är lite bättre. När jag kom hem från flygplatsen blev det att slänga ihop en carbonara då sjömannen är ständigt hungrig! Jag har även satt i mig en påse påskgodis. Skönt att alltid ha anledningar att vara onyttig…det är ju ändå påsk, jul, helg, namnsdag, student…etc etc!

påaskdukning_1.jpg

TULPANER I MASSOR

Påskdukningen är nog ändå den finaste på hela året! Alla färger är välkomna även om jag föredrar rosa och grönt 🙂 . Mina bardoms påskar på 70-talet firades alltid på landet, Skaftö. Man öppnade upp huset och mamma dekorerade med gult och orange. Hemgjorda kycklingar av toarullar och plasthönor fulla med små sockriga ägg som smulade sönder i munnen. Brorsorna som roade sig med att skrämma ihjäl mig genom att kasta femöres smällare och smatterband vid mina fötter 🙁 . Påskbrasor som förbereddes. Var det inte bättre förr…inga ungar som bara ville sitta inne och glo i sina mobiler.

påsk påsk_1.jpg

BEATRICE POTTER HEJ HEJ

Påsken här i Italien är ju mer en religös högtid. Egentligen skall man ju inte äta gott förrän på söndag då vi är fortfarande under fastetid. På söndag blir det högmässa och lunch hos Nonna, ( get ). Jag älskar italiensk mat men geten kan jag vara utan…sur som en disktrasa även om den har legat i mjölk…bla bla! Som tur gör hon en vanlig kalvstek åt mig och barnen 🙂 . Efter lunchen får barnen leta chokladägg i trädgården! Mysigt ändå!

Ikväll skall vi äta på vår favoritrestaurang här i Moltrasio! Sjömannens förslag såklart. Nu skall jag och A ta oss en promenad för att få lite frisk luft i näsan och för att morsan inte skall älta att hon käkar upp barnens påskgodis…..

Ha en fin skärtorsdag!

Con affetto Ceci

 

Bilder: Pinterest

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.