JAG SPINNER VIDARE PÅ GÅRDAGENS TRÅD!

CECI GÅR ALLTID “ALL IN”

blommor på spisen.jpg

PIC FRÅN MITT VARDAGSRUM

Godmorgon kära bloggvänner!
Söndagmorgon och endast “tomten” är vaken. Stackars Mr G fick hämta ballerinan mitt i natten 🙂 älskar vi inte att vara tonårsföräldrar…hehe!

Jag tänket spinna vidare på gårdagens inlägg då jag fick en del kommentarer! En relevant fråga var; varför längtar jag fortfarande hem så mycket efter alla dessa år? Ja, den fick mig att fundera.

spaghetti alle vongole.jpg

SPAGHETTI ALLE VONGOLE

Jag kom fram till följande:
kärleken till ett land är som vilken relation som helst, den måste underhållas och vårdas. Ju mindre man är i ett land Sverige, i detta fall desto mindre behov att vara där! När jag kom till Italien hade man knappt råd att åka hem en gång om året, telefonräkningarna var skyhöga och internet fanns inte. Man var  här nere i sin lilla bubbla. Sedan kom barnen och tro mig, jag gick ” ALL IN”. Min egen mamma hade jobbat heltid hela sitt liv på akuten på Sahlgrenska så jag är inte uppvuxen med en bullmamma….fast hon var bäst för mig 🙂 .

Jag däremot slängde mig in i rollen som hemmamamma till 200 %. Allt var på högsta nivå, “playdates”, klassmamma ( vilket jag är fortfarande ), bakning, kalas, barnen klädda i helt perfekta outfits…..jag fick min identitet genom mina barn och mitt hem! Ceci  är ju inte “mellanmjölk” om vi säger så….puh!

camino.jpg

MIN ÖPPNA SPIS

För ca 3 år sedan fick jag ju möjligheten att börja jobba för BRUNATE  då deras skandinaviska agent gick i pension. I samma veva flyttar sjömannen till Sverige! Helt plötsligt befinner jag mig i mitt Moderland igen efter 20 år och I LOVE IT! Jag har ju varit I Sverige nästan var och varannan månad sedan dess. Jag har lärt känna livet och människorna på nytt! Jag är mer insatt i vad som händer där än här då jag hela tiden vill utveckla mitt arbete! När jag varit i Sverige en längre period längtar jag tillbaka till mitt nya hemland Italien. Så jag får helt enkelt acceptera att jag har mitt hjärta på två ställen och försöka att njuta till fullo varje minut! Det hade munken gjort 🙂 .

Ha en riktigt bra söndag!

Con affetto Ceci

4 thoughts on “JAG SPINNER VIDARE PÅ GÅRDAGENS TRÅD!

  1. Så är det för oss utlandssvenskar man blir delad, du kommer alltid att ha ett ben o varje Land. Och så är det ju bra du får det bästa av varje Land, det är så jag känner det. Ha en bra söndag.

  2. Jag har ett ben på Gotland och ett i Stockholm och jag känner alltid att det är lika härligt att åka hem oavsett vart jag åker. Skönt att kunna känna sig hemma på mer än ett ställe. Kram //Tina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.