KROPPEN I ITALIEN OCH HUVUDET I SVERIGE!

NJUT CECI

oliv och cypress.jpg

MOLTRASIO

Godmorgon kära bloggvänner!
Så var det lördag igen. Mannen är på jobbet och tjejerna sover…what’s new! Jag tror att jag skall dra i väg en snabbis till gymmet då jag har världens huvudvärk och den brukar bli bättre när jag tränar. Hur som helst är den självförvållad då jag tittade på Netflixserien “Störst av allt” ( alla avsnitt) igår. Jag har läst boken och jag blev INTE besviken på serien 🙂 . Rekommenderas!

Just det mitt dilemma: Jag har min kropp i Italien men mitt huvud är i Sverige! Inte konstigt att man känner sig splittrad! Eftersom mitt jobb är riktat till Skandinaven,  bloggen och Instagram framförallt till Sverige så är det ju där jag lägger mitt fokus. Jag har även massa grejer på g i Sverige som event och liknande. Jag följer svenska influencers, jag lyssnar på svenska poddar och läser svenska bloggar. I Italien följer jag bara Serie A i fotboll…..hehe!

crostata.jpg

ITALIENSKA CROSTATE

Igår tog jag ju en liten promenad upp till min vän som hjälper mig med bloggen. Hon har ett litet kontor mitt i Moltrasio. På piazzan vid kyrkan. Bredvid hennes kontor ligger ett litet bageri där jag smet in och köpte crostate. När jag sedan traskade hem slog det mig vilket annorlunda liv jag lever jag bor här vid Comosjön men mitt jobb är i Sverige! Är det bra eller dåligt?  Jag har helt distanserat mig ifrån allt skvaller och problem som uppstår kring skolan och sporten här nere. Jag orkar inte gå in i diskussioner med morsorna längre för mitt huvud är inte här. Mina flickor ar lyckliga och trygga. Skola och dans går bra! BASTA! Jag har ju faktiskt ett barn i Sverige också sedan snart 3 år, inte att förglömma!

villa pasa acqua.jpg

MOLTRASIO

Jag måste försöka vara så positiv och konstruktiv som möjligt! Egentligen är ju min situation helt fantastisk, att få bo här i Italien, jag har börjat att uppskatta detta land mer och mer på senare tid och jobba i Skandinavien, kan det bli mycket bättre än så? Det är ju faktiskt ett drömscenario om man tänker efter!

Ha nu en underbar lördag!

Con affetto Ceci

8 thoughts on “KROPPEN I ITALIEN OCH HUVUDET I SVERIGE!

 1. Frammåt med positiva anda 👏👍🙏 Italien är fantastiskt och Sverige är nära cosa vogliamo di più 😘😜😍

 2. Du skriver alltid så roligt läser det gärna. Men jag förstår inte att du efter så maånga år i Italien kan ha en sådan Längtan till Sverige. Jag bor i Schweiz sedan 37 och visst jag tycker det är roligt att resa till Sverige emelanåt men är glad när jag kommer Hem till Schweiz Igen. Italien som är så fint. Ha en bra helg. Lena

  1. Hej Lena! Jag skall säga dig att min längtan tillbaka kom i och med att jag började jobba i Sverige för ca 3 år sedan! Det är något härligt och enkelt med Sverige! Min son flyttade ju även dit i samma period! Jag vet inte…det ligger nog tyvärr i min oroliga natur att inte kunna leva fullt ut i nuet😞. Massor av kramar från Comosjön C

 3. Har du redan glömt munken. Avslutande honom igår. Läs om hans brev. Skickade jag inte någon artikel om lymfdränage pro mano? Video och teckningar.
  Provi…dai..din lilla jordängel. In English attempt to accomplish.

 4. Det gäller att ta till vara det goda. Tycker du verkar ha det perfekt i Italien god mat när till vänner och andra trevligheter. Livet i Sverige blir mer isolerat långt till mycket.
  Men förstår splittringen när du så att säga jobbar i Sverige/norden med vår filosofi och vår kultur. Sverige är ju så himla trendkänsligt just nu tycker jag att det mest verka vara en massa influensers som bjuder in varandra till olika reklam event som det sedan pliktskyldigt bloggas om, men med den trenden så missar man stora starka målgrupper.

  Njut av dagen och ha en trevlig helg.

  1. Hej Pia! Tack för fin kommentar! Håller fullkomligt med ang influensers! Min idé med bloggen var att göra något mer unikt…blanda in en kultur och en historia i ett varumärke! Massor av kramar från Como😘

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.