CALAMARATA – PASTA MED BLÄCKFISK.

RECEPT PÅ 15 MINUTER

skor och pasta.jpg

PASTAN HETER PACCHERI

Godmorgon kära bloggvänner!
Normalt sätt brukar jag packa in vintergarderoben och ta fram sommarkläderna vid den här tiden men i år känns värmen långt bort!

Jag gjorde ju pasta med bläckfisk igår kväll….får jag säga det själv….SUCCE’! Så enkelt och så gott! Här kommer receptet 🙂 .

calamarata panna.jpg

CALAMARATA

INGREDIENSER

400 g bläckfiskringar
två rejäla nävar körsbärstomater
3/4 dl vitt vin
2 msk tomatpure’
finhackad persilja
peperoncino
olja
vitlök
salt och peppar
300 g pasta typ Paccheri

Börja med att sätta på en stor kastrull med pastavatten och ugnen på 200 grader. Under tiden häll olja, peperoncino och 2 hela vitlöksklyftor i en panna. Värm så oljan tar smak av vitlöken. Nu ner med bläckfisken och rör runt någon minut sedan på med vinet och låt avdunsta. Nu är det dags att hälla i tomaterna som du delat i mindre bitar, tomatpuren och salt och peppar ( kanske lite pastavatten) och låt gå på svag värme. Under tiden häll i pastan som skall kokas halvklar. Behåll lite vatten. Häll över pastan i såsen  ( plocka bort vitlöksklyftorna innan du häller i pastan ) och rör om. På en plåt förbereder du ark av folie och bakplåtspapper. Underst folie. Lägg i pastan och stäng arken ( ett i taget) som karameller. In i ugnen i 10 minuter och vips så är middagen räddad! Lycka till!

foliepaket.jpg

FOLIEPAKET FYLLDA MED KÄRLEK

Nu på morgonen skall jag hämta ut ballerinans visum då hon skall till Ryssland över påsken och dansa….spännande. Sedan tar jag en snabb sväng till gymet, känner att jag måste rensa skallen. Lunch, tandläkare och hämta lämna x 2 står också på programmet!

Ha en fin dag!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.