ATT VARA HEMMAFRU ÄR INTE KUL!

KAFFESTUNDERNA BLIR HÖJDPUNKTEN PÅ DAGEN

CECI HAR KUL

CECI ALLTID GLAD

Godmorgon kära bloggvänner!
Idag kommer ett litet inlägg om hur jag inte tycker det är kul att vara hemmafru igen! Ni vet ju att jag jobbar som skoagent och detta medför ju en del resor två gånger om året! Resten av tiden är det mest administrativt arbete och förberedelser. Hur som helst så fort jag kommer tillbaka till Italien så faller jag ju in i rollen som hemmafru! Dagarna går ut på träning, handling, matlagning 2ggr om dagen ( barnen kommer hem på lunch), gå på möten i skolan, köra, hämta, organisera hemma etc. För mig blir detta efter ett tag väldigt ostimulerande och ensamt. Jag tänker ofta på hur det funkar i Sverige. Det jag kommer fram till är: 1. Barnen får mat i skolan, 2. Det finns fridtids för de små, 3. Båda föräldrarna delar på ansvaret mat, barn, hämta, köra etc 4. Arbetsdagarna är kortare
Tänker jag rätt?

KAFFEPAUS

CAPPUCCIO DAGS

Jag har ju min bästis G och vi tar ju en kaffe flera dagar i veckan vilket livar upp dagen! G skojade med en äldre herre som vi känner inne på baren, därav mitt gapskratt. Det lönade sig dock då han bjöd oss på kaffet!!!

Jag borde ju utnyttja dessa perioder av lugn till att förbereda mina kommande säljperioder det är bra så att jag är splittrad i huvudet! Är det någon som läser bloggen som jobbar hemifrån? Jag skulle behöva konkreta tips på hur jag kan få strukturerat och konstruktivt jobb gjort inifrån ett fd pojkrum!

BÄSTIS G

BÄSTIS G

Igår kväll hade jag ju “tisdagsklubben” som vanligt på besök och det blev trofie med pesto alla Genovese, vilket betyder att man har potais och gröna bönor i pastan också! Riktigt gott! I kväll skall jag prova på ett nytt recept ” calamarata” , pasta med bläckfisk. Blir det bra lägger jag upp det här på bloggen! Nej mina fina läsare, nu måste jag väl ta tag i frukostdisken! Italienarna äter ju bara en liten kaka från en påse till frukost 🙁 . Imorse  hos familjen G blev det kokt ägg med kaviar till mig och Mr G, rostat bröd med Parma till ballerinan och äggröra till A! Plus kaffe , the , juice…etc

Ha en riktigt fin dag!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.