VILL DU TURISTA VID COMOSJÖN?

CECI TIPSAR!

comosjön 1_A.jpg

ALPERNAS FÖTTER

Godmorgon kära bloggvänner!
Jag bor ju som sagt vid en av de tre stora sjöarna i norra Italien. Comosjön! För 24 år sedan var det knappt någon som kände till Como i Sverige men tack vare ” hunken” George Clooney och andra kändisar har sjön fått sig ett uppsving! Idag tycker jag att många Svenskar är sugna på att komma hit och semestra.

Det lättaste sättet att komma hit är att ta flyget till Milano eller Bergamo. Det går flera flyg om dagen från Sthlm och Cph. Antingen hyr man en bil eller tar tåg eller buss för att komma till Como,

Bellagio A.jpg

BELLAGIO

Det är även många som tar sig en avstickare till Como under sin bilsemester genom Europa. Det tar ca 2 dagar att köra från Sverige, tro mig, jag vet….jag gör det 3 ggr om året!

Vad det gäller boende kan man antingen bo inne i Comostad eller i någon av de små byarna längst sjön. Det bästa transportmedlet här är ju färja 🙂 .
Bara i min  lilla by Motrasio har  AirB&B blomstart upp, jag tror det finns ca 40 lägenheter att hyra! Jag älskar ju min lilla by Moltrasio och här finns också två jätte trevliga hotell: Albergo Posta och Hotel Imperiale! Från Moltrasio tar det ca 20 minuter med färjan in till Como och med bil 10.

comosjön 2_A.jpg

COMOSJÖN I MULTICOLOR

Den bästa årstiderna enligt mig att komma till Como är höst och vår. Då är sjön som en sprakande färgpalett! Det finns fantastiskt vackra trädgårdar att besöka. Det är mikroklimat ( typ tropiskt) vid sjön så det växer alla möjliga exotiska blommor och träd här 🙂 .

I ett annat inlägg tänkte jag skriva om det norditalienska köket och restauranger att besöka vid Comosjön! Har ni frågor så är det bara att skriva!

Ha en fin dag!

Con affetto Ceci

Bilder: Pinterest

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.