ITALIEN VS SVERIGE #1

DRYCKESKULTUREN

CECI BAR CENTRALE.jpg

CECI PÅ BAR CENTRALE

Godeftermiddag kära bloggvänner!
Inte hunnit skriva tidigare då jag som vanligt improviserar alla mina inlägg i skrivandets stund 🙁 . Jag och Mr G var ju inte hemma förrän 01.30 i natt och sedan skulle jag upp för att gå på gudstjänst så jag hann inte blogga! Det är verkligen ett socialt event att gå till kyrkan på söndag i Italien. Hela byn var där och efteråt blev det en aperitif med vänner!

Jag älskar den Italienska dryckeskulturen. Man tar ett glas vin/bubbel/öl för att sitta ner och prata och skratta. Detta händer ju flera dagar i veckan. Jag har under mina 23 år i Italien aldrig sett någon dricka enbart för att bli berusad. Att någon kan ha fått i sig ett glas för mycket någon gång kan ju hända även den bästa! Man ser på alkoholen som en del av en måltid eller ett trevligt sätt att umgås! Hur många gånger har vi inte lämnat halvfulla vinflaskor på bordet när vi varit ute och käkat middag!

BAR CENTRALE.jpg

APERITIVO SOM VI SÄGER

Vi uppfostrar våra bra efter den italienska dryckeskulturen som jag känner är både sundare och trevligare. Jag vet att sjömannen tycker att det är så “nice”  när han kommer ner till Italien och hans vänner är medvetna om vad de dricker. Jag menar att det diskuteras och divideras vilket vin eller spumante som är godast och av bäst kvalitet! De tar en aperitif tillsammans sen går man hem till sig själv och käkar middag etc! Det är en väldigt avslappnad inställning till alkohol här nere. Sedan finns det ju baksidor också. I Italien kör man ju bil efter ett par glas vin  vilket aldrig ( iallafall nästan aldrig) sker i Sverige!

Jag tänkte att det kunde vara kul med lite sådana här inlägg där jag jämför Sverige och Italien. Har ni förslag på vad jag kan jämföra så kan ni väl skriva det 🙂 .

Ha en underbar söndag!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.