ATT LEVA MED EN SKOFABRIK!

FAMILJEFÖRETAG I NORRA ITALIEN

IMG-5943.JPG

THE BOSS

Godmorgon kära bloggvänner!
Efter några veckor av vår, sol och värme verkar nu hösten kommit tillbaka hit vid Comosjön 🙁 . Jag tänkte att jag skulle berätta lite mer om BRUNATE och hur det är att vara gift med en fabrik!

Brunate grundades av Mr G:s farfar 1926 och fram till mitten av 80-talet producerade Brunate barnskor, de var en av de största tillverkarna i Italien. De sadlade om till damskor, efter att konkurrens från gummiskor etc blivit för stor  och där är vi ju fortfarande i dag! På bilden här ovan ser ni Mr G:s faster som blir 99 år till hösten och jobbar fortfarande varje dag på fabriken! Hon tog över företaget bara 19 år gammal då hennes pappa gick bort väldigt ung!

9A1714F2-C8C2-4DEE-835D-1BB3BE927858.JPG

SKOR IN THE MAKING

Brunate exporterar 70% inom Europa och resterande 30% utanför! Idag drivs företaget av Mr G, hans syster och tre kusiner ( även de syskon ). Alla har sina specifika uppgifter och jag måste säga att det fungerar väldigt friktionsfritt!

Jag är ju gift med en man som i sin tur är gift med fabriken! Jag vet inte hur jag skall förklara men det är luften han andas. Han tar helst inte semester och när han väl gör det går han in i en slags dvala av abstinens! Ja, han är arbetsnarkoman!

Att jag nu börjat jobba i samma bransch har faktiskt blivit ett lyckokast för familjen! Jag och Mr G har ett gemensamt mål och projekt. Han är alltid positiv till mitt nytänkande vad det gäller sociala medier, event etc!

IMG-6595.JPG

FABRIKEN

Alla skor är tillverkade i Italien. Även skinn, sulor, klackar är italienska! Det pratas ju väldigt mycket om att köpa hållbart och miljösmart! Ja här har ni den “närproducerade” skon!

Idag blir det PT igen sedan skall jag träffa tjejen som hjälper mig med hemsidan/bloggen! I eftermiddag blir det ett besök på IKEA med bästis G. Vi tar med våra småtjejer också! Har ni frågor om fabriken så bara “shoot”!

Ha en fin dag!

Con affetto Ceci

2 thoughts on “ATT LEVA MED EN SKOFABRIK!

  1. Bra fabrik nu vet du att du har jobb läänge och kul att få dela en del av din mans arbete.Lycka till!
    9

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.