KATOLIK ELLER PROTESTANT!

HUMANITY RUNS ON COFFEE

loafer och kaffe.jpgSKOR OCH KAFFE ÄR ALLT MAN BEHÖVER 

Godmorgon kära bloggvänner!
Lördagmorgon och jag sitter här vid datorn med värsta idetorkan. Har ingen aning om vad jag skall skriva om idag. Jag är inte deppig, jag är inte stressad, jag har inte varit med om något spännande, barnen mår bra förutom ballerinan som har järnbrist 🙁 . Mr G gick till jobbet kl 07.00 och jag räknar inte med att han dyker upp förrän i kväll!

Idag skall jag ju som sagt på lunch på församlingshemmet och sedan tar vi båten ner till Como för gudstjänst med biskopen! Ok jag kan skriva om att inte vara katolik i Italien!

När jag och Mr G skulle gifta oss var jag tvungen att skriva på ett dokument där jag “lovade” att eventuella barn skulle bli katoliker. Om jag kommer ihåg det hela rätt var jag tvungen att göra detta för att äktenskapet skulle bli accepterat av den katolska kyrkan.

ros på kaffe.jpgDU ÄR VÄRD EN ROS IDAG

Jag hade inga problem med det då vi lever i ett land där 95 % av befolkningen är katoliker och varför skulle då inte mina barn vara det! Det jag INTE visste då var att från 6 års ålder fram till 12  måste barnen gå i ” söndagsskola ” varje vecka ( räkna ut detta gånger tre ) , första bikten vid 9, första nattvarden vid 10 och den stora konfirmationen vid 12. Det är ett ganska stort åtagande. Jag har aldrig haft några problem här i min lilla by med att jag inte är katolik. Både prästen, konfirmandledarna och föräldrar har alltid behandlat mig som en jämnlike. Jag kan ju inte ta nattvarden i kyrkan och jag gör inte korstecken…etc, men jag är ju den som har roddat hela den här religösa biten också då Mr G inte har tid!

mer loafer med kaffe.jpg

BRUNATE LOAFER I LEOPARDMÖNSTRAD MOCKA

I en liten by som Moltrasio har ju kyrkan en central funktion. Barnen har församlingshemmet som vi hade fritidsgården. Alla känner alla och om någon behöver hjälp eller är i sorg sluter församlingen upp! Jag tycker detta är fint och positivt.

Har ni några frågor ang hur det är att leva i Italien så svarar jag gärna på dem! Lite input för kommande blogginlägg skulle också sitta fint 🙂

Ha en underbar lördag!

Con affetto Ceci

 

2 thoughts on “KATOLIK ELLER PROTESTANT!

  1. Är också gift med en katolik. Jag är inte ens med i svenska kyrkan. Skrev jag på ett papper så har jag glömt det:)) Vi har heller inte konfirmerat alla våra barn. Vi gör som vi vill. Ingen från kyrkan har hört av sig:)) Måste säga att skorna i inlägget är assnygga!!! Har du sålt in dom i Stockholmsområdet? Pris?

    1. Hej Cara! ja man gör som man vill! skorna har jag inte sålt i Sverige men håll utkik på http://www.brunate.it för i dagarna öppnar de en onlineshop så kanske skorna finns där!
      Kram från Copmosjön!
      C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.