VEM ÄR PROFESSORN?

MIN BÄSTA VÄN!

family 4.jpg

DÖTTRAR MED MOR OCH FAR

Godmorgon kära bloggvänner!
Då jag faktiskt får en del positiv respons på pappas kommentarer här på bloggen tänkte jag berätta lite om min underbara far, vän och mentor. I kommentarsfältet dyker han upp som “Lassekniven”, om det är för att  kommentarerna skär igenom märg och ben…hehe, eller för att han är kirurg har jag ingen aning om 🙂 .

Jag har ju bara den här pappan så jag vet ju inget annat men jag tror att vår relation är något utöver det vanliga! Ingen vet så mycket om mig som min pappa, ingen har fått torka så mycket tårar som han har gjort. Ingen älskar mig som han gör! Mamma gör det såklart men nu är hon ju så sjuk och känner knappt igen mig. 🙁 . Min mamma, världens snällaste och mest generösa person!

pappa och andrea.jpg

SJÖKANTEN I GBG

Under min uppväxt sågs vi inte så mycket , då han den “världsberömde ” neurokirurgen reste världen runt och opererade och undervisade. När han var hemma forskade han också utöver sitt vanliga jobb..ni fattar, ( vill även stoltsera med att han är civilingenjör från början ). Likt min egen mans relation till sina barn , så var det oftast kvalitetstid det lilla vi sågs. Det var alltid pappa som styrde upp hela julen hemma hos oss tex!

Att ha en mentor och vän med de kunskaper som pappa bär på är fantastiskt! Att han är dominant och helst inte vill ha fel skall jag inte sticka under stol med, men det bjuder jag på 🙂 ! Vi kan tala i timmar om livet, familjen, jobb, böcker, film, personlig utveckling, kost, träning…you name it! När jag är ledsen och förtvivlad är han alltid den jag ringer först!

moffe och paolo.jpg

VÄNSKAP 2.0

Det här fotot älskar jag! Pappa och Paolo 🙂 . Vem trodde att dessa två skulle få så mycket glädje av varandra . Sedan Paolo flyttade till Sverige för tre år sedan har morfar varit hans trygga punkt! Två dominanta besserwissrar som alltid har mycket att tala om. Att även Paolo får umgås så mycket med en så klok och vis person som ” professorn” är ju ett otroligt privilegium! Det är fint att se hur man kan umgås över generationer. Det är italienarna bra på 🙂 .

Jag vill avsluta detta inlägg genom att säga TACK att just du blev min pappa! Jag hoppas att jag kommer att vara en lika bra vän och mentor till mina barn som du varit/är för mig! Ti amo, papà!

Ha en fin dag och ta hand om era nära och kära!

Con affetto Ceci

7 thoughts on “VEM ÄR PROFESSORN?

  1. Så fint skrivit ❤ njut och ta tillvara på varje stund tillsammans, saknar själv så otroligt mycket min egen pappa 😘

  2. Tack min älskade dotter, så fint skrivet. Mina ögon tåras. Jag är troende kristen som du vet, ända sedan barnsben, och jag tackar Gud för den oerhörda gåva som jag fick av Gud och Mamma i form av er underbara barn och likaledes underbara barnbarn. Jag har ju varit mycket sjuk de senaste åren men det har varit en mening med detta också det förstår jag allt mer nu. Jag har fått kraft, jag kapitulerar aldrig.

  3. Hej på er! Det var fina ord Cecilia – dom sitter ju fint idag eftersom det är farsdag idag i italien dessutom! Jag läser alltid dina kommentarer Lassekniven och jag önskar att det fanns en din kategori med kommentarer
    🙂
    Men det har ju redan sagt. Kram till er båda Tinna

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.