ITALIENSK KALVGRYTA!

LO SPEZZATINO

ing spezzartino.jpg

INGREDIENSER

Godmorgon kära bloggvänner!
Måndag morgon och som vanligt inleds veckan med ett pass med PT 🙂 . Huvudvärken ligger nu lite latent och lurar i periferierna, där kan den gott stanna! Gårdagen var lugn och jag vilade mest hela dagen. Det blev en kalvgryta till lunch i alla fall! Här kommer receptet på den! Jag älskar min tryckkokare som jag nästan använder dagligen men det går ju exakt lika bra att använda en vanlig gryta!

INGREDIENSER

grytbitar av kalv
morot
selleri
lök
vitlök
vitt vin ca 1 dl
krossade tomater
lagerblad
örtkryddor provencal
ärtor
potatis
smör och olja
mjöl
salt och peppar

mjöl på kött.jpg

KÖTTET BRYNS

Börja med att torka av köttet för att sedan rulla grytbitarna i mjölet. Jag brukar göra det i ett durkslag i diskhon, då blir mjölet jämt fördelat. Sedan smält smör och häll i olja i en gryta eller tryckkokare. På med köttet och ett lagerblad. Bryn på låg värme, köttet skall bara bli vitt! Nu är det dags att hälla på det vita vinet! Rör om då mjölet och vinet formar en tjock “sås” . Sedan på med morot, selleri, lök och vitlök som du mixat smått. Jag gjorde för mycket  “soffritto” så jag frös in hälften till nästa gång jag behöver den. Perfekt till köttfärssås, linsgryta etc. Nu häll över tomater, vatten och kryddor. Jag brukar täcka köttet med råge. I tryckkokare låt gå ca 30 minuter i vanlig gryta minst en timma. Sedan är det dags att hälla i  potatis ( skalad och delad ) och ärtor. I tryckkokaren brukar jag räkna med ca 10 minuter och i gryta ca 20 minuter! Nu är det klart! Enkelt, nyttigt och gott!

spezzatino tallrik.jpg

BUON APPETITO

Efter gymet blir det handling och sedan hem för att  förhoppningsvis få lite jobb gjort! Mr G drog utomlands ( igen ) nu på morgonen! That`s Life! Moltrasio bjuder på sol hela veckan men över 20 graders värme! Skönt när kroppens tjäle börjar smälta!

Hoppas ni får en fin start på nya veckan!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.