NÄR ELEVEN ÄR REDO UPPENBARAR SIG LÄRAREN!

VÄLKOMMEN!

soluppgång alla bama.jpg

SOLUPPGÅNG I MOLTRASIO

Godmorgon kära bloggvänner!
Tillbaka i Italien efter ca 15 timmar i Sverige! I Stockholm var vintern fortfarande tydlig medan här i Moltrasio skall det bli 17 grader och sol under dagen! Livet blir enklare på något sätt när värmen och ljuset kommer! På tal om livet…..dagens rubrik är signifikativ. Jag är redo! Snart har jag lyssnat klar på Munken som sålde sin Ferrari, vilken “life changer”, Mr G läser den samtidigt och verkar göra det med öppet sinne och hjärta….mycket bra!

Jag hann inte sticka näsan innan för dörren igår kväll  förrän jag och 16-åringen var i luven på varandra. Jag gick och lade mig orolig men under tiden jag låg där i sängen slog det mig: hur kan jag hjälpa min dotter på bästa och mest konstruktiva sätt. Förbud och skrik leder bara till att hon sluter sig ännu mer. Jag förstår att det är en tuff period i skolan just nu och varför skall jag spä på hennes ångest ännu mer genom hårda ord. Nej tänkte jag, nu skall jag följa Munkens lagar!

I morse gick jag upp och väckte henne som vanligt. Jag satte mig på sängkanten och berättade för henne hur jag tänket att vi kunde lägga upp helgen så att hon får in både skolarbete och vänner!  Hon höll med. Nere vid frukostbordet en kvart senare sa hon – mamma, vet du varför det går så bra på dansen just nu! Nej, svarade jag, – därför då tänker jag inte på något annat! Bra sa jag, tacka Gud för att du har en passion i livet och följ den men du måste även göra det som inte alltid känns roligt och meningsfullt, dina läxor i det här fallet! Det förstod hon!

Vi var båda på gott humör när vi sa hej då i morse, detta känns underbart! Gör det enkelt , som munken säger 🙂 .

Jag önskar er en underbar fredag!

Con affetto Ceci

 

4 thoughts on “NÄR ELEVEN ÄR REDO UPPENBARAR SIG LÄRAREN!

  1. Helt klart genomgår du nu en period i ditt liv med andlig mognad. Ett bevis på detta är hur du löste problemet med S. Genom att tala lugnt och föra en dialog med henne på djupet kan du lösa upp hennes inre knutar. Det finns där inne någonting du måste hitta.
    Munkens nästa bok heter Vem gråter vid din grav.
    Försök att minska rejält på kolhydraterna. Ersätt dessa med fett.

    1. Tack pappa för dina alltid så konstruktiva kommentarer och för boktips❤️❤️ Kram C

  2. Vilken vacker bild!!! Kloka tankar kring tonåren. Vi har tre som passerat, en som är på väg ur och en som är mitt i. Har lärt mig att det gäller att välja sina strider och fokusera på striderna som handlar om värderingar och hur man kan behandla sig själv och andra med respekt. Allt annat kommer med på köpet ändå förr eller senare. Kramar//Tina

    1. Hej Tina! Tack för din kommentar! Tonårstiden är en utmaning för hela familjen! Kram från Comosjön C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.