JAG BLIR MÖRKRÄDD!

TACK ITALIEN FÖR GAMMALDAGS SKOLA

ny skärmhjärnan.jpgNI MÅSTE LÄSA DEN HÄR BOKEN

Godmorgon kära bloggvänner!
Nu har jag äntligen lyssnat klart på Anders Hansens bok: Skärmhjärnan. Alltså jag blir mörkrädd. Vad utsätter vi våra barn och oss själva för egentligen. Vissa forskare jämför mobilen med heroin. Lika beroendeframkallande. Vi låter inte våra 16 åriga barn dricka ett glas vin till maten men att sitta i 10 timmar med något som är lika beroendeframkallande som vilken drog som helst det tycker vi är ok!

annas bok

NATURKUNSKAP; A 11 ÅR

Det är bevisat att man lär sig mer av att skriva på papper än att sitta med padda eller dator. Man vet att mobilen distraherar koncentrationen och ändå vad jag förstår, får barn i Sverige ha med den på lektionen från låg ålder 🙁 . Tack och lov har ALLA skolor mina barn gått på eller går på, mobilförbud i klassrummet. Man lämnar in telefonen när man kommer och får tillbaka den när man går hem.

Här ovan ser ni ett uppslag ur A kollegieblock i Naturkunskap. Just Saying! Efter att ha lyssnat på Skärmhjärnan är jag otroligt tacksam över att mina barn går i en gammaldags skola med katederundervisning och gamla hederliga kollegieblock 🙂 .

anna till skolan

A PÅ VÄG TILL SKOLAN

Dessa konstanta dopaminkickar som vi och barnen får under hela dagen gör att vi inte kan vänta en längre tid på en belöning. Jag skall inte klaga, jag tror inte mina barn använder sina mobiler mer än andra ungar. Alla tre barnen tränar flera dagar i veckan, har stora sociala umgängen och föredrar att umgås IRL med sina vänner än att sitta isolerade på sina rum. Så länge det är på det här viset får man väl vara lugn. Jag skall inte sticka under stol med att jag själv kan upptäcka att mobilen har blivit som en ny kroppsdel. Jag föredrar även att lyssna på böcker istället för att läsa dem vilket är helt uppåt väggarna. På sin höjd kan man ju alternera. Har ni läst/lyssnat på Skärmhjärnan? Vad är er uppfattning om denna digitaliserade värld?

Ha en fin tisdag!

Följ mig gärna på Instagram

Con affetto Ceci

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.