ITALIENS STYRKA: LA FAMIGLIA

VÅGSKÅLEN

fruktdrink.jpg

APERITIVO

Godmorgon kära bloggvänner!
Sitter här i köket i min ensamhet då Mr G rest utomlands och mina tre gullegrisar ligger på övervåningen och sover 🙂 .

Igår överraskade vi mina fina svärföräldrar som firade guldbröllop förra veckan med både en gudstjänst i deras ära, det är väldigt vanligt i Italien och sedan med middag. Sjömannen flög ner från Gbg och “nonna” brast ut i glädjetårar när hennes äldsta barnbarn uppenbarade sig 🙂 .

guld bröllop.jpg

GULDBRÖLLOP

Kära vänner, ni skall veta att jag haft mina riktigt mörka stunder här nere i Italien. Så många gånger jag bara velat ge upp och flytta hem. Kulturkrockar och att inte känna sig förstådd har bidragit till den sinnesstämningen.

Det finns dock något som de flesta skulle kunna lära sig av italienarna, LA FAMIGLIA! Att ta hand om sina nära och kära i glädje och sorg är de fenomenala på! Respekt för äldre och att umgås tre, fyra generationer tillsammans sätter italienarna stort värde på. Jag är glad och tacksam över att mina barn får uppleva den här kulturen och att ha med den i bagaget under livets gång!

Hela livet är en vågskål där man måste väga för och nackdelar, våga ta svåra beslut men som förhoppningsvis i slutändan visar sig vara de rätta 🙂 . Livet är inte svart eller vitt, det har jag lärt mig! Jag är idag mycket glad och tacksam att jag ridit ut mina mörka perioder för att i nuläget tycka om den här “hermafroditen” , en svenska eller en italienska…..jag vet ärligt talat inte. Jag är vad jag är!

bukett 50 år.jpg

BORDSDEKORATIONEN

Om en liten stund tänker jag åka till gymet och köra ett pass! Jag är så taggad på min träning, både den mentala och fysiska. Jag är även nyfiken på att se resultaten av min nya kost! I morse gjorde jag havregrynsgröt med nötter och frukt, efter två skedar höll den på att komma upp igen! Nej, det gick bara inte……man skall inte tvinga i sig sådant man inte gillar, det håller inte i längden! Ikväll skall jag och den lilla ha kvalitetstid. De två stora skall ut på olika håll och jag o A skall köpa hem sushi och kolla på film 🙂 . Hon har faktiskt mått riktigt dåligt av att jag varit borta så länge. Nästa år får jag planera februarimånad lite bättre, att försöka flyga ner till Italien på helgerna skulle kunna vara ett alternativ!

Ha en riktigt fin lördag!

Con affetto Ceci

2 thoughts on “ITALIENS STYRKA: LA FAMIGLIA

  1. Älskar din personliga och ärliga stil här på bloggen ❤️ Inget är svart eller vitt, varför ska vi människor kämpa så hårt för att upprätthålla den illusionen egentligen??? Bra tankar som vanligt 😘💕😘 Kram från sörran 🥂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.